Ispiši ovu stranicu

Knin i Makarska novi gradovi prijatelji

Današnja je sjednica bila rekordno kratka - trajala je svega tri sata Današnja je sjednica bila rekordno kratka - trajala je svega tri sata Milan Paun

Gradovi Knin i Makarska te Općina Škabrnja novi su prijatelji Grada Vukovara, odlučili su većinom glasova vukovarski gradski vijećnici.

Prihvatili su i nagodbu s dvjema austrijskim tvrtkama oko spora nastaloga zbog odustajanja od gradnje zajedničkoga odlagališta otpada, a obveza je Grada Vukovara u nagodbi oko 6 milijuna kuna dok je iznos cjelokupne nagodbe 5 milijuna eura, sudska je tužba na 12 milijuna što s kamatama trenutno iznosi oko 15 milijuna eura. Osim Vukovara obveze imaju Osijek, Vinkovci, Županja i Beli Manastir. Gradonačelnik Ivan Penava navijestio je i mogućnost potraživanja naknade nastale štete.

Izmijenjena je i odluka o načinu uzgoja domaćih životinja na način da u središtu grada ostaje zabrana svakoga uzgoja, a dopušta se uzgoj kokoši, kunića, svinja i ovaca u drugim dijelovima grada. Broj uzgajanih životinja ovisi o zoni uzgoja.

Na aktualnom satu vijećnici su postavili 15 pitanja, među njima o naplati pričuve, poslovanju tržnice u Borovu naselju, načinu proslave 1. svibnja, raspolaganju s poljoprivrednim zemljištem, sudbini ilegalno izgrađenih lokala na tržnici i obnovi gradskih prometnica.

Pročitano 1677 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Milan Paun