Ispiši ovu stranicu

Predsjednica s čelnicima Grada Vukovara i predstavnicima braniteljskih udruga

Predsjednica RH Kolinda Grabar-Kitarović u prvom službenom posjetu Gradu Vukovaru Predsjednica RH Kolinda Grabar-Kitarović u prvom službenom posjetu Gradu Vukovaru Foto: R. Rac

Nakon sastanka koji je održan u Gradskoj upravi u uredu gradonačelnika Ivana Penave, predsjednica Grabar-Kitarović je dala izjavu novinarima. 

– Htjela sam doći u Vukovar danas, kad se ne obilježava dan Grada ili Dan pada grada Vukovara, da bih vidjela kako građani žive. Žao mi je što su već tri godine zaustavljeni razvojni projekti grada i što je velika nezaposlenost još uvijek najveći problem – rekla je, dodajući da će uskoro ponovno doći u Vukovar i tada više saznati o socijalnoj slici grada na Dunavu.

Predsjednicu je prilikom dolaska u Vukovar dočekao okićeni grad, a na svakom stupu javne rasvjete uz put kojim se kretala postavljene su zastavice Republike Hrvatske i Grada Vukovara.

Gradonačelnik Penava takav je doček komentirao skorašnjom proslavom Dana grada Vukovara, koja će se obilježiti 3. svibnja, istaknuvši kako su njemu i jedne i druge zastavice jednako drage, a u proteklih pet godina građani ih nisu imali prilike vidjeti na stupovima javne savjete .

– I meni je uvijek drago vidjeti te zastavice – dodala je predsjednica Grabar-Kitarović, koju je pred zgradom Gradske uprave dočekalo oko stotinu građana koji su joj prilazili, čestitali na pobjedi na predsjedničkim izborima te se s njom fotografirali.

Grabar-Kitarović je održala i sastanak s predstavnicima Udruga proisteklih iz Domovinskog rata grada Vukovara. Tom prilikom uručeni su joj i prigodni pokloni, a predsjednik Stožera za obranu Hrvatskog Vukovara Tomislav Josić uručio joj je i nedavno usvojene strateške ciljeve stožera kojima će se rukovoditi u svom daljnjem djelovanju. Josić je rekao kako je tijekom razgovora bilo riječi o položaju branitelja, problemima s kojima se suočavaju, stradalnicima, statusu maloljetnih branitelja te o pitanju dvojezičnosti koja se, kako je rekao, može vrlo lagano i brzo riješiti.

– Dovoljno je provesti novi popis stanovništva gdje bi se utvrdilo da njih ovdje nema više od 22, 23 posto poslije toga više nitko ne bi ni postavljao pitanja o dvojezičnosti – rekao je Josić.

Predsjednica RH se sastala i s članicama Udruge ''Sunčica'' koja okuplja žene silovane u Domovinskom ratu. 

Pročitano 1545 puta
Ocijeni sadržaj
(5 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Robert Rac