Ispiši ovu stranicu

Marijanu Živkoviću uručeno priznanje "Junak Domovinskog rata"

Marijan Živković "Junak Domovinskog rata" Marijan Živković "Junak Domovinskog rata" Foto: vecernji.hr

U Ružičkinoj kući u Vukovaru branitelju Marijanu Živkoviću uručeno je priznaje "Junak Domovinskog rata" za doprinos i žrtvu koju je sa svojom obitelji podnio na oltar Domovine Hrvatske.

Marijan Živković osim što je i sam branitelj, otac je dvojice sinova, Marka koji je poginuo kao pripadnik hrvatskog ratnog zrakoplovstva te Nikole koji je poginuo kao pripadnik policije u Vukovaru i za kime još uvijek traga.

 

Glasnogovornik Stožera za obranu hrvatskog Vukovara Vlado Iljkić je istaknu kako je Marijan s obitelji heroj i mučenik i nakon rata, jer brižno skrbi za cijelu obitelj ali i svojom aktivnošću primjer je u braniteljskoj populaciji u udruzi Vukovarski stožer čiji je predsjednik, Koordinaciji udruga proisteklih iz Domovinskog rata čiji je član, Stožeru za obranu hrvatskog Vukovara čiji je jedan od osnivača te u Udruzi policije Vukovarskih branitelja Domovinskog rata čiji je također član.

Nakon dodjele priznanja održana je i promocija knjige Mladena Pavkovića, posvećena još jednom hrvatskom mučeniku Veljku Mariću.

Naglašeno je da Marić mimo svih prava i pravde, bez dokazane krivnje i dalje neizmjerno pati u srbijanskim kazamatima na očigled obnašatelja vlasti u Hrvatskoj ali i čitavog svijeta.

Predstavljanju knjige prethodilo je izlaganje predstavnika SOHV Željka Maršića koji je nazočne upoznao sa svim aktivnostma koje je poduzeo Stožer u smislu rješavanja ovog nadasve kompliciranog i teškog pitanja prije svega za samog Veljka Marića i njegovu obitelj, a onda i za sve branitelje koji se sutra mogu naći u istoj poziciji.

Pročitano 1487 puta
Ocijeni sadržaj
(12 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Robert Rac