Ispiši ovu stranicu

Vijenci podno biste Siniše Glavaševića

Vijenci i svijeće za Sinišu Glavaševića Vijenci i svijeće za Sinišu Glavaševića Dražen Bočkaj

Ispred Hrvatskoga radija Vukovar podno biste Siniše Glavaševića, književnika, novinara i ratnoga izvjestitelja, koga su pripadnici srpske Teritorijalne obrane mučki ubili na Ovčari na današnji dan 1991., vijence su položili i svijeće upalili predstavnici Društva hrvatskih književnika, Hrvatskoga novinarskoga društva, Gradske knjižnice Vukovar i Hrvatskoga radija Vukovar Stanislav Marijanović, Davor Lončarić, Vlatka Surma Szabo i Janoš Kery.

Glavašević je javnosti postao poznat po ratnim izvještajima iz opkoljenoga Vukovara, a poshumno mu je Matica hrvatska 1992. objavila knjigu Priče iz Vukovara.

Siniša Glavašević rođen je 4. studenoga 1960. u Vukovaru. Studij komparativne književnosti i bibliotekarstva završio je u Sarajevu. Radio je kao knjižničar u osnovnoj školi u Borovu naselju koja danas nosi njegovo ime, potom kao novinar i urednik Hrvatskoga radija Vukovar.

Na Ovčaru je doveden s ranjenicima i zarobljenicima iz vukovarske bolnice među kojima je bio i Branimir Polovina, također djelatnik Hrvatskog radija Vukovar. Posmrtni ostatci Glavaševića i Polovine ekshumirani su iz masovne grobnice na Ovčari i idetificirani. Pokopani su na zagrebačkom groblju Mirogoj.

 

Pročitano 2778 puta
Ocijeni sadržaj
(3 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Milan Paun

Medij