Ispiši ovu stranicu

Za predsjednika Ogranka HND-a izabran Željko Draženović

Draženović: - Situacija u novinarstvu je teška, ali vjerujemo u bolje sutra! Draženović: - Situacija u novinarstvu je teška, ali vjerujemo u bolje sutra! Foto: J. Vrdoljak

Održana je izborna skupština Ogranka HND-a Vukovarsko-srijemske županije kojoj se od ukupno 16 članova, koliko Ogranak broji, odazvalo osam što je bilo dovoljno za kvorum. 

Jednoglasnom odlukom nazočnih članova za predsjednika Ogranka u narednom četverogodišnjem razdoblju izabran je Željko Draženović (Hina), za dopredsjednika Gordan Panić (Glas Slavonije), a za članove Izvršnog odbora Jasenka Vrdoljak (Hrvatski radio Vukovar), Biljana Pavlović (Vinkovačka televizija), Ksenija Subotić (Novosti), Zdenka Knežević (Hrvatski radio Županja) i Milka Vida (umirovljenica).

Iznoseći sve ono što je Ogranak radio u proteklom razdoblju, dosadašnji predsjednik Gordan Panić istaknuo je posebice organizaciju Novinarskog bala koji se organizira u siječnju, a u svezi kojega je Milka Vida iznijela razmišljanje kako bi možda bilo dobro da se Novinarski bal pomjeri na početak prosinca s obzirom da je u siječnju puno hladnije vrijeme i izglednije su prilike za snijeg i poledicu od početka prosinca.

Kolega Panić spomenuo je i zajedničke izlete koje je Ogranka organizirao u suradnji s Općinom Nijemci te napomenuo kako se Ogranak redovito oglašavao u povodu raznih prigodnih datuma i događaja značajnih za novinarstvo i novinare.

U raspravi koja je uslijedila, Milka Vida, Mijo Brezak i Jasenka Vrdoljak usprotivili su se namjeri HND-a da ugasi tiskano izdanje glasila „Novinar“.

Milka Vida upozorila je i na potrebu jačeg zajedništva među novinarima naše županije te snažnijeg i „žeščeg“ istupanja u vezi obrane novinarske profesije.

Jasenka Vrdoljak izvjestila je kolege o dobrom ozračju koje je stvoreno na Hrvatskom radiju Vukovar dolaskom novog direktora u tu medijsku kuću.

Zahvaljujući se na povjerenju, izabrani predsjednik Ogranka Željko Draženović ukazao je na potrebu jačanja novinarstva na području naše županije prvenstveno kroz iskazivanje reakcije na sve ono što prijeti ugrozi novinarskih sloboda i prava javnosti na cjelovitu i istinitu informaciju.

- Svjesni smo dakako svi skupa kako su nam mogućnosti za reakciju ograničene s obzirom na skučene mogućnost utjecaja na poslodavce i vlasnike medija, ali bolja je ikakva nego nikakva reakcija - kazao je te najavio mogućnost zajedničkog druženja novinara na jednom od salaša u okolici Vinkovaca što će se pokušati realizirati između Uskrsa i 1. svibnja, a početkom ljeta i ponovni odlazak Bosutom od Njemaca do Spačve.

Draženoviće je također izrazio zabrinutost činjenicom da je novinara u županiji sve manje. Najvećim dijelom uzrok takvom stanju je gašenje, ne više dopisništava, već sada i samih radnih mjesta u novinarstvu te mladi novinari i kada bi htjeli, osim u lokalnim medijima čiji su kapaciteti nažalost također sve manji, nemaju mogućnosti za pronalazak posla na području županije.

Ogranak je za predsjednika HND-a kandidirao Željka Draženovića, za Izvršni odbor društva Gordana Panića, Nadzorni odbor Milku Vidu, Novinarsko vijeće časti Antuna Smajića (Novosti), Financijsku komisiju Jasenku Vrdoljak, a za Upravni odbor Novinarskog doma i Fonda solidarnosti Miju Brezaka.

Pročitano 1823 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Robert Rac