Ispiši ovu stranicu

Novi sadržaj za najmlađe

U izgradnju i opremanje utrošeno 100.000 kuna U izgradnju i opremanje utrošeno 100.000 kuna Foto: R. Rac

Gradonačelnik Vukovara Ivan Penava otvorio je novo dječje igralište na području grada Vukovara za čiju je izgradnju i opremanje utrošeno 100.000,00 kuna iz gradskog proračuna. 

Dječje igralište  postavljeno je u središtu Vukovara, kod parkirališta hotela „Dunav“, neposredno uz dunavsku šetnicu.

Zamjenik gradonačelnika Marijan Pavliček naglasio je kako je na području grada Vukovara 50-tak dječjih igrališta od kojih je 80 posto zbog neodržavanja u katastrofalnom stanju.

Novoimenovani pročelnik za komunalno gospodarstvo i zaštitu okoliša Goran Martinović objasnio je kojim se tehničkim stvarima rukovodila gradska uprava prilikom obnove igrališta za djecu ističući kako su sve sprave u skladu s propisanim standardima.

Gradskim čelnicima na otvaranju dječjeg igrališta pridružili su  se  i učenici vukovarske osnovne škole Antuna Bauera, koji su tako sudjelovali  u zajedničkoj kampanji koju provodi Vijeće za prevenciju Grada Vukovara pod sloganom „Čuvajmo naše“.

Na području grada Vukovara sada je na raspolaganju 51 dječje igralište. Tijekom 2015. godine planirano je postaviti još tri nova te rekonstruirati i dodatno opremiti 7 postojećih, među kojima u Mazda parku na Sajmištu, u ulici Vlahe Bukovca i na Budžaku. 

Pročitano 1259 puta
Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Robert Rac