Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 58

Vukovarski HDZ: Ovakva presuda neće doprinijeti razvoju odnosa između dvije države

  • Srijeda, Velj 04 2015
  • Piše: 
Ilustracija Ilustracija Foto: Arhiva

Presudu Međunarodnog suda pravde, vukovarski HDZ smatra nepojmljivom i neshvatljivom.

Povodom presude Međunarodnog suda pravde, kojom su nedvojbeno  konstatirani teški zločini, djela genocida i etničko čišćenje kojega su srpske postrojbe i JNA počinili na području Republike Hrvatske, a poglavito u Vukovaru u kojem su osim djela genocida izvršeni i kulturocid i ekocid, nepojmljivo je i neshvatljivo da ta teška kaznena djela ostaju samo konstatirana, ali neosuđena, stoji u priopćenju vukovarskog HDZ-a.

Smatraju kako ovakva konačna presuda suda neće doprinijeti razvoju odnosa između dvije države kao niti boljem suživotu u gradu Vukovaru. Dodaju kako sud prilikom izricanja presude očigledno nije uzeo u obzir brojke koje govore o svoj silini velikosrpske agresije i paravojnih postrojbi na Vukovar i njegovom sveobuhvatnom razaranju.

„Nisu uzeli u obzir niti gotovo 5.000 poginulih, preko 1.000 nestalih od kojih se i danas za više od 350 Vukovaraca još uvijek traga.  Na stotine je invalida, milijarde eura ratne štete, uništenog gospodarstva, kulturnog blaga i svega što je predstavljalo Vukovar. Posebno smo razočarani i zgroženi upućenim izjavama političkih predstavnika srpske nacionalne manjine koji iznose stavove da će presudu svatko tumačiti iz svog ugla i manipulirati s njome u političke svrhe , time žele pobjeći od prošlosti i zatvoriti vrata budućnosti,koja se temelji na istini. Mi Vukovarci nažalost jako dobro znamo pravu istinu i s njom živimo tragajući za našim odvedenim i nestalim sugrađanima i braniteljima,“ navodi u priopćenju vukovarski HDZ.

Pročitano 1357 puta
Ocijeni sadržaj
(5 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Switch mode views:
  • Font size:
  • Decrease
  • Reset
  • Increase