Ispiši ovu stranicu

Iz Vukovara započeo maraton potpore prosvjednicima u Savskoj

Štafetni maraton dug je 328 km Štafetni maraton dug je 328 km Foto: R. Rac

U organizaciji Maraton kluba Hrvatski sokol - Osijek jutros je započeo štafetni maraton dug 328 km pod nazivom "100% za Hrvatsku" Vukovar-Zagreb, Savska 66. Maraton je započeo  u 8 sati ispred Križa slobode na ušću Vuke u Dunav, a svrha mu je potpora hrvatskim braniteljima prosvjednicima u Savskoj 66. 

- S obzirom da je Vukovar simbol stradanja za vrijeme Domovinskog rata, mi smo često ovdje na memorijalnim utrkama, tako da smo Vukovar izabrali za polazište utrke potpore - rekao je predsjednik Maraton kluba Hrvatski sokol – Osijek Damir Černić.

Maratonce je ispratio i vukovarski gradonačelnik Ivan Penava, koji je na taj način izrazio svoju potporu maratoncima, ali i hrvatskim braniteljima koji već gotovo 100 dana prosvjeduju pred resornim ministarstvom u Zagrebu.

- Maraton je potpora braniteljima prosvjednicima, ali svima onima koji misle da su vrijednosti Domovinskog rata dovedene u pitanje lošim odnosom koji je prisutan već duži niz godina i mi smo u Vukovaru svjedočili nasrtanju na sve te vrijednosti koje nama znače - poručio je Penava.

Kada je u riječ o rješavanju pitanja hrvatskih branitelja koji i dalje prosvjeduju pred Ministarstvom branitelja u Zagrebu, Penava kaže:

 - S ljudima je trebalo sjesti i razgovarati. Radi se o prihvaćanju i uvažavanju vrijednosti, jednom pristupu koji će odisati osjećajem za ono što su ti ljudi dali. Oni ne žele blagodati i privilegije, već da ono za što su mnogi dali i živote da to vrijedi, da se to cijeni i da se do tih vrijednosti drži - smatra Penava.

Dolazak maratonaca na odredište se očekuje sutra oko 12 sati.

Pročitano 1329 puta
Ocijeni sadržaj
(2 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Robert Rac