Ispiši ovu stranicu

Penava: Stambeno zbrinjavanje prepustite Gradu Vukovaru

Ne želimo se odseliti u Norvešku, želimo ostati u Vukovaru, rekao je bračni par Asađanin Ne želimo se odseliti u Norvešku, želimo ostati u Vukovaru, rekao je bračni par Asađanin Milan Paun

Tročlana obitelj Asađanin, kojoj prijeti deložacija iz stana u Borovu naselju zakazana za 16. listopada, bila je povod konferencije za novinare koju je u gradskoj upravi održao gradonačelnik Vukovara Ivan Penava.

Rekao je da je sadašnji način stambenoga zbrinjavanja spor i neučinkovit te pozvao Vladu da stambeno zbrinjavanje prepusti gradskim vlastima koje će problem riješiti najdulje za godinu dana.

 

Penava kaže da u Vukovaru ima više od tisuću praznih stanova i oko 1.300 zahtjeva za stambeno zbrinjavanje. Spomenuo je i kako ne podržava bezakonje i nasilno ulaženje u stanove, ali nije dopustivo da se stambeno zbrinjavanje odvija ovako sporim tempom i traje 17 godina.

Prema podatcima Udruge stanara Grada Vukovara, čiji je predstavnik Domagoj Marenić također bio na konferenciji, oko 300 obitelji u Vukovaru čeka deložaciju dok istodobno ima više od tisuću praznih stanova koji su dodijeljeni korisnicima, ali oni ne borave u njima. 

Pročitano 1893 puta
Ocijeni sadržaj
(3 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Milan Paun