Ispiši ovu stranicu

U Vukovaru proslavili Nacionalni dan Koreje

Pokazali dio svoje bogate kulture i baštine Pokazali dio svoje bogate kulture i baštine Snimak: Marija Molnar

Povodom Nacionalnoga dana Republike Koreje, u dvorcu Eltz u Vukovaru održan je svečani prijem na kojemu su se okupili brojni uzvanici iz društvenog, političkog i kulturnog života Vukovarsko-srijemske županije.

Veleposlanik Republike Koreje Hyung-won Suh pojasnio je da ove godine svoj najveći  državni praznik proslavljaju u Vukovaru jer žele ljudima diljem Hrvatske približiti korejsku povijest i kulturu,  a sa stanovništvom našega kraja produbiti veze u gospodarskom, kulturnom i sportskom smislu.

 

Korejsko veleposlanstvo i korejski gospodarstvenik Chung Cheon Jung  koji želi poslovati na našem području ovom su prigodom donirali i sredstva udruzi Vukovarski leptirići.

Čestitajući Korejcima njihov praznik, vukovarsko-srijemski župan Božo Galić izrazio je zadovoljstvo činjenicom da našu županiju iz godine u godinu posjećuje sve veći broj turista iz Koreje, a na vidiku je i određena gospodarska suradnja s ovom zemljom.   U kulturnom dijelu programa sudjelovali su i korejski umjetnici koji su pokazali dio njihove bogate kulture i tradicije

Pročitano 1425 puta
Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Marija Molnar