Ispiši ovu stranicu

Ministrica o obnovi: Neki rade samo pred televizijskim kamerama

Ministrica je najavila da će nekima oduzeti posao obnove Ministrica je najavila da će nekima oduzeti posao obnove HRV

Ministrica graditeljstva i prostornog uređenja Anka Mrak Taritaš obilazila je županjsku Posavinu, provjeravala kako teku radovi na obnovi kuća i zgrada javne namjene.

Obilazak je započela u Rajevu Selu gdje je rekla: "Mi u ovom trenutku imamo u različitim fazama 1000 zgrada, a pritom ne brojim javne zgrade. Zasigurno će tu biti i nekih stvari koje nisu kako treba. Od 22 izvođača nama trenutno radi 18, a od tih 18 posao će nastaviti oni koji rade, oni koji ne rade, neće nastaviti posao. Ne smije se graditi dok su kamere, mora se graditi od jutra od navečer. Svi ste imali priliku vidjeti da je škola gotova, pokazali smo da smo sposobni, mi možemo, znamo, znamo kako i napravit ćemo.“

Isplaćen je i prvi novčani iznos onima koji su odlučili sami renovirati kuće. Za vlasnike kuća s oštećenjem 1. stupnja, kojima je namijenjeno 40 tisuća kuna, isplaćena je prva rata, dok oni na 2. stupnju oštećenja očekuju 70 tisuća kuna u dvije rate. Više od 500 građana odlučili su sami obnoviti kuće dok je 275 vlasnika odlučilo da im kuće obnovi država.

Pročitano 1196 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Milan Paun