Ispiši ovu stranicu

U Vinkovcima zasjedao Stožer za zaštitu i spašavanje VSŽ

Ne očekuje se visoki vodostaj koje će izazvati ugrozu na području Vukovarsko-srijemske županije Ne očekuje se visoki vodostaj koje će izazvati ugrozu na području Vukovarsko-srijemske županije Foto: Arhiva HRV

Zbog porasta vodostaja rijeke Save danas je u Vinkovcima zasjedao Stožer za zaštitu i spašavanje Vukovarsko-srijemske županije. 

Priopćeno je kako temeljem prognoza Glavnog centra obrane od poplava Hrvatskih voda, ne očekuje se visoki vodostaj koje će izazvati ugrozu na području Vukovarsko-srijemske županije, ponajviše što su vremenske prilike u sljedećim danima povoljne za Hrvatsku i BiH, te su vodostaji rijeka koje utječu na rast rijeke Save u stagnaciji ili padu.

- U toku popodneva i večeri očekuje se dolazak tog manjeg vodenog vala iz Bosne, ali po svim procjenama, ne može prijeći 840 cm. Dakle, ne postoji trenutno velika i realna opasnost od rijeke Save – izjavio je operativni časnik u Stožer za zaštitu i spašavanje Vukovarsko-srijemske županije Pavo Medved.

O svakoj promjeni koja se dogodi, Županijski stožer zaštite i spašavanje i Hrvatske vode pravovremeno će izvijestiti javnost o stanju vodotoka rijeke Save.

Na današnjoj sjednici također su donijete Preporuke jedinicama lokalne samouprave na području uz rijeku Savu o daljnjim aktivnostima koje trebaju poduzeti.

Pročitano 1387 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Robert Rac