Ispiši ovu stranicu

Uvođenje dvojezičnosti u Vukovaru podržava samo 6,1 posto građana

Postavljanje dvojezičnih ploča izazvalo je nemire u Vukovaru Postavljanje dvojezičnih ploča izazvalo je nemire u Vukovaru HRV

Institut društvenih znanosti Ivo Pilar iz Zagreba objavio je svojoj internetskoj stranici u rubrici Pilarov barometar rezultate ankete provedene na tisuću ispitanika o predstojećem referendumu za izmjenu Ustavnoga zakona o pravima nacionalnih manjina na način da se za stjecanje prava na dvojezičnost poveća nacionalna zastupljenost s 33 na 50 posto.

Na pitanje bi li se odazvali referendumu čak 20 posto ispitanika izjavilo je da ne bi, a njih još 25 posto ne zna. Za povećanje udjela na 50 posto glasovalo bi 19 posto ispitanika, a da se zakon ne treba mijenjati, smatra ih 34 posto.

O dvojezičnosti u Vukovaru 38 posto ispitanih smatra da Vukovar treba trajno izuzeti, 28 posto drži da s uvođenjem treba još pričekati. Samo 6 posto ispitanika podržava sadašnji način uvođenja dvojezičnosti.

Stožer za obranu hrvatskoga Vukovara oglasio se priopćenjem o rezultatima ovoga istraživanja i izrazio zadovoljstvo što 64 posto ispitanika podržava inicijativu stožera da Vukovar treba trajno ili privremeno izuzeti od dvojezičnosti. 

Pročitano 1390 puta
Ocijeni sadržaj
(3 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Milan Paun