Ispiši ovu stranicu

Milanović o obnovi poplavljenog područja: Brže od ovog ne može!

Ilustracija Ilustracija Foto: Arhiv HRV-a

Predsjednik Vlade Zoran Milanović posjetio je danas Gunju, Drenovce i Rajevo Selo, javlja Media Servis. S ministricom graditeljstva i prostornog uređenja Ankom Mrak-Taritaš obišao je kuće na kojima su počeli građevinski radovi u sklopu Vladinog programa obnove poplavom stradalih područja.

Mještani poplavljenih sela  uputili su im mnoštvo pitanja, a većinu je zanimalo zašto sve ide sporo. Premijer je poručio kako razumije nestrpljenje mještana koji se žele vratiti kućama što je prije moguće, no zadovoljan je napretkom sanacije.

Upitan za komentar zašto su mještani Gunje dobili račune za struju, Milanović je rekao kako s tim nije upoznat, te priznao kako to nema smisla. -Ide kako treba ići. Ne da nismo zaboravili na ovaj kraj već na tome intenzivno radimo. Što je moguće je moguće, ovo se ne može osušiti u tjedan dana, treba vremena i do zime će sve što treba biti sagrađeno, a na proljeća potpuno dovršeno. Vidim da se radi i brže ne može od ovog, sreća je da nije bilo još gore" rekao je Milanović.

Ministrica graditeljstva i prostornog uređenja Anka Mrak Taritaš ističe  kako je 666 kuća označeno kao 'opasno po život' ali one neće sve biti rušene. Broj kuća koje će se rušiti vjerojatno će biti manji od prvotno predviđenih, odnosno za rušenje je predviđeno oko 150 kuća. "Mi procjenjujemo da će za rušenje biti otprilike 150 kuća, a od tih 150 kuća mi uklanjamo i ruševine gdje nitko nije prijavljen i gdje nitko ne živi, jer tih 150 kuća su opasnost za zdravlje" dodala je ministrica Mrak Taritaš.

Prvo se ukljanjaju srušene kuće, kreće se sa 55 kuća u Rajevom Selu i Gunji, a potom kreće obnova 100-njak kuća.

Pročitano 870 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Marija Molnar