Ispiši ovu stranicu

Održan 1.vjerski cikloturizam na našem području

Iz Vukovara sudjelovali članovi udruge Biciklivo-Rekreativo Iz Vukovara sudjelovali članovi udruge Biciklivo-Rekreativo Izvor: Biciklivo-Rekreativo-Vukovar

U prošlu je nedjelju održan 1. vjerski cikloturizam na svetištu Gospe Ilačke u organizaciji biciklističkog kluba Srijem iz Ilače. Na biciklijadi se okupilo oko 60 profesionalnih, poluprofesionalnih te amaterskih biciklista i biciklistkinja, iz raznih dijelova Slavonije od Osijeka, Donjeg Miholjca i Našica, do Vukovara, Vinkovaca, Cerne i ostalih bližih mjesta.

Karavana je krenula iz Vukovara s 20-tak biciklista koju su predvodili biciklisti udruge Biciklivo-Rekreativo-Vukovar, a potom se priključili svim ostalim sudionicima u Vinkovcima. Tamo su  ih dočekali predstavnici BK Srijem, nakon čega se karavana sa 60-tak biciklista  uputila prema Ilači.  

Nakon svete mise u Ilači  vlč. Ivan Đakovac posvetio je bicikliste i njihova prometala, a nakon toga je za sve sudionike karavane organizirana večera i druženje.

Predsjednik BK Srijem Tomislav Ciprić istaknuo je kako je zadovoljan odazivom sudionika na ovom susretu koji se po prvi puta održava  ne samo u našoj županiji nego i šire. Posebnu zahvalu  uputio je ekipama koje su došle iz najudaljenijih krajeva poput Osijeka, Donjeg Miholjca i Našica. 

Pročitano 1366 puta
Ocijeni sadržaj
(3 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Marija Molnar