Ispiši ovu stranicu

Završena procjena šteta, dezinsekcija i dezinfekcija u Račinovcima

Ilustracija Ilustracija Foto: Arhiv HRV-a

Stručne ekipe koje rade na dezinfekciji, dezinsekciji i procjeni šteta na poplavljenim područjima županjske Posavine završile su posao u Račinovcima, a sada taj posao nastavljaju obavljati u Gunji i Rajevom Selu, potvrdio je danas ravnatelj Državnog ureda za zaštitu i spašavanje (DUZS) Jadran Perinić, prenosi HINA.

"Uputili smo prošlih dana apel mještanima tih sela da dođu svojim kućama i čini se da su čuli naš poziv, dolaze svojim kućama i pomažu ponajprije svojom prisutnošću kako bi mogli provesti mjere procjene šteta", kazao je Perinić dodajući da još nisu zatvoreni dijelovi nasipa kod Rajevog Sela i Račinovaca koji je Sava probila polovicom svibnja te poplavila dio županjske Posavine.

Po njegovim riječima, Hrvatske vode rade na inženjerijskim rješenjima kako bi se probijeni dijelovi nasipa zatvorili, a procjenjuje se da bi se to trebalo dogoditi tijekom ljeta.Perinić je također naveo kako kroz probijeni dio nasipa kod Račinovaca još uvijek vode, koje su 17. lipnja poplavile to selo, istječu u Savu.

Pročitano 1088 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Marija Molnar