Ispiši ovu stranicu

Nastavlja se Plan sanacije otpada s poplavljenog područja

Ilustracija Ilustracija Foto: Arhiv HRV-a

Direktor Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost Sven Müller danas je u Stožeru zaštite i spašavanja Republike Hrvatske u Županji gdje je sa pomoćnikom ministra zaštite okoliša i prirode Goranom Hefferom angažiran na provedbi Plana sanacije otpada sa poplavljenih područja. Tamo je, prema procjenama oko 117.000 prostornih metara otpada iz kućanstava, s javnih površina i potopljenog odlagališta otpada u Gunji. 

Zbrinjavanje otpada provodi se sukladno Planu sanacije koji je izradilo Ministarstvo zaštite okoliša i prirode i Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, a za to je u Fondu osigurano 50 milijuna kuna.

S poplavljenoga je područja odvezeno oko 17.000 prostornih metara raznog otpada na privremena reciklažna dvorišta te zbrinuto na propisan načun, izjavio je Muller, dodavši kako je obišao sva mjesta u kojima se provode mjere zbrinjavanja otpada  i uočio kako ne samo da su mjere i plan učinkoviti, nego i da građani potpuno sudjeluju u svemu.  Procijenio je da će posla s odvozom otpada s poplavljenih područja biti najvjerojatnije još do kraja lipnja.

Pročitano 1039 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Marija Molnar