Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 59
Ispiši ovu stranicu

Plan sanacije otpada na poplavljenim područjima

U Ministarstvu ističu kako je prioritet povratak mještana u domove U Ministarstvu ističu kako je prioritet povratak mještana u domove arhiva

Ministar zaštite okoliša i prirode Mihael Zmajlović izjavio je da je izrađen Plan sanacije otpada na poplavljenim područjima, dodavši kako će djelatnici Ministarstva u idućih 20-ak dana biti u Stožeru zaštite i spašavanja u Županji, dok se problem otpada ne riješi.

Na području poplavljenih općina, prema procjenama, treba zbrinuti oko 117.000 kubičnih metara otpada iz kućanstava, s javnih površina i s potopljenog odlagališta otpada u Gunji. Sav prikupljeni otpad dovozi se na privremeno uspostavljena reciklažna dvorišta u Gunji, Rajevom Selu, Drenovcima i Vrbanji te se razvrstava. Električni i elektronički otpad, drveni namještaj i metalni otpad predat će se ovlaštenim skupljačima, a ostatak će se propisno odlagati na definirana odlagališta koja imaju tehničke uvijete i kapacitete.

Sanirat će se i poplavljeno odlagalište otpada u Gunji. To odlagalište već je ranije bilo predviđeno za sanaciju te će se ona sada provesti, a sanaciju će koordinirati i financirati Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost.

Pročitano 1971 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI