NAJNOVIJE
Na Izvještajno radnom Saboru UDVDR-a predstavljena aktivnost županijske podružnice

Sinoć je u Domu hrvatskih branitelja u Vinkovcima održan Izvještajni radni Sabor Udruge dragovoljaca Domovinskoga rata podružnice Vukovarsko-srijemske županije. Izvješće o radu u protekloj godini podnio je Milan Draženović, predsjednik županijskog UDVDR-a.

- Kao predsjednik najbrojnije udruge naše županije, moram se pohvaliti da smo imali puno događanja u protekloj godini. Zadnja akcija koju smo imali bila je pošumljavanje hrasta lužnjaka, u dogovoru s Hrvatskim šumama. Tijekom godine odlazili smo na razna obilježavanja, podijelili smo osam laptopa studentima naših branitelja i četiri računala našim ograncima koji imaju prostorije, a nisu imali zadovoljavajuću elektroniku - rekao je Draženović dodajući kako udruga usmjerava branitelje veteranskim centrima, a također organizira i sistematske preglede branitelja u Vinkovcima i Vukovaru.

Udruga trenutno broji više od 3.000 članova, a djeluje u svim općinama i gradovima županije.
-U ogranku u Nuštru organizirana su Grahijada i razna sportska natjecanja na kojima je bilo oko 1000 sudionika. Ogranak u Jankovcima pravi spomenik za dva poginula hrvatska branitelja u šumi između Cerića i Vinkovaca. Također, održali smo po prvi puta Hod za mir u Vinkovcima, a ove godine ćemo održati i Križni put - dodaje Draženović.

Udruga svake godine organizira i Županijske sportske igre, a ovogodišnjima će domaćin biti Općina Nijemci 25. svibnja. Na igre se odazove oko 400 do 500 članova, a postižu se i zavidni rezultati na državnoj razini. Naime, zadnje dvije godine članovi UDVDR naše županije osvajali su prvo mjesto na državnoj razini, a ako i ove godine budu najbolji na natjecanju u Varaždinskoj županiji, pehar pobjednika ostat će im u tajnom vlasništvu.

Izvještajnom radnom Saboru nazočio je i župan Damir Dekanić.
-Udruga ima pregršt aktivnosti tijekom godine i puno humanitarnih akcija. Samo pozicioniranje čelnika udruge županijske razine na mjestu potpredsjednika državne razine dovoljno govori o aktivnosti i ugledu ljudi koje vode županijsku udrugu - zaključio je Dekanić.

(Četvrtak, 28 Ožujak 2024 09:13)
Završena obnova vinkovačkoga gradskoga kazališta

Obnovljeno i preuređeno vinkovačko Gradsko kazalište Joze Ivakića gledateljima će vrata otvoriti 4. travnja premijernom izvedbom komedije Pouzdani sastanak Joze Ivakića u režiji Vladimira Andrića, najavljeno je na konferenciji za novinare u kazalištu.

(Četvrtak, 28 Ožujak 2024 09:03)
MOŽEMO I MI III - Prvenstvo Hrvatske u bowllingu za osobe s intelektualnim oštećenjima, 2024

Korisnici Udruge za osobe s intelektualnim oštećenjem „Golubica“ Vukovar u okviru programa „Možemo i mi III“ uz pratnju voditelja sudjelovali su na Prvenstvu Hrvatske u bowllingu koje je održano u Zagrebu u Bowling Clubu dana 26. i 27. ožujka 2024. godine u organizaciji Športskog društva Specijalni športovi "Luč" pod pokroviteljstvom Specijalne olimpijade Hrvatske.

Prvoga dana održale su se kvalifikacije, a veliko finale održano je drugi dan. U ženskoj kategoriji sudjelovale su korisnice I.G. i S.D. U 6. skupini korisnica I.G. zasluženo je osvojila prvo mjesto, dok je u 3. skupini ženske kategorije S.D. osvojila drugo mjesto.

U muškoj kategoriji sudjelovali su korisnici D.A., S.M. i M.I. U 5. skupini D.A. osvojio je treće mjesto, u 7. skupini S.M. osvojio je također treće mjesto, dok je u 9. skupini M.I. osvojio četvrto mjesto.

Ekipa Golubice opet je pokazala da se uz trud i rad postižu vrlo dobri rezultati. Kući su se svi vratili s velikim osmijehom na licu bogatiji za još jednu medalju u nizu ali i za još jedno iskustvo, uspomene i zajedničko druženje.

 

 

(Četvrtak, 28 Ožujak 2024 08:53)
Orijent i Vukovar 1991 odigrali 0:0

Jučer je odigrana prva utakmica 24. kola SuperSport Prve nogometne lige. Orijent i Vukovar 1991 podijelili su bodove, odigrali su bez pogodaka 0:0. Danas igraju BSK Bijelo Brdo – Sesvete i Dugopolje – Dubrava Tim kabel, sutra će igrati Cibalia – Zrinski Osječko i Solin – Jarun, dok će Croatia Zmijavci i Šibenik igrati 2. travnja.

Poredak:

1. Zrinski Osječko 1664 54

2. Šibenik 52

3. Vukovar 1991 46

4. Sesvete 32

5. Jarun 30

6. Dugopolje 28

7. Dubrava Tim kabel 26

8. Cibalia 26

9. Croatia Zmijavci 25

10. Orijent 22

11. BSK Bijelo Brdo 20

12. Solin 17

(Četvrtak, 28 Ožujak 2024 08:38)
U Hrvatskom domu Vukovar otvorena izložba Duićevih slika i skulptura

U Hrvatskom domu Vukovar otvorena je izložba slika i skulptura sakralne tematike Dubravka Duića Dunje nazvana Per crucem ad lucem, Po križu k svjetlu.

(Četvrtak, 28 Ožujak 2024 08:18)
DP potpisao koalicijski sporazum s pet stranaka i nezavisnim zastupnicima

Predsjednik Domovinskog pokreta Ivan Penava potpisao je u Zagrebu koalicijski sporazum sa strankama Agrameri, Pravo i pravda, Demokratski HSS, Zelena lista, Blok za Hrvatsku te s nezavisnima zastupnicima.

(Srijeda, 27 Ožujak 2024 15:28)
Osijek: 2,6 milijuna eura za nabavu školske opreme u projektu Cjelodnevne škole

Ministar znanosti i obrazovanja Radovan Fuchs i ravnatelji 10 osnovnih škola iz Osječko-baranjske županije potpisali su u srijedu ugovore o nabavi opreme u školama odabranima za provođenje eksperimentalnog programa 'cjelodnevna škola', vrijedne 2,6 milijuna eura - prenosi HINA. 

- Ugovori se odnose na ono što su same škole poželjele nabaviti ili urediti u sklopu ovoga projekta - rekao je ministar Fuchs te dodao da su ukupna ulaganja u odgojno-obrazovni sustav ovoga dijela Hrvatske veća od 160 milijuna eura.

Istaknuo je kako koncept 'Osnovna škola kao cjelodnevna škola' nudi potpuno drugačiji pristup izvođenja nastave i omogućava individualni pristup rada s djecom i da je taj model  'škola budućnosti, po uzoru na neke od najrazvijenijih obrazovnih sustava u Europi'.

Ministar Fuchs podsjetio je da se u obrazovanje ulažu velika sredstva, od preko 2,5 milijarde eura, uključujući i projekte rekonstrukcije i izgradnje osnovnih škola, kako bi sve škole u Hrvatskoj mogle biti organizirane za rad u jednoj smjeni.

Istovremeno do 2030. godine sva djeca u Hrvatskoj imat će svoje mjesto u dječjim vrtićima, koji će biti obavezni za djecu od četiri godine nadalje, s vrlo dobro osmišjenim programom, da bi tako pripremljena i bolje socijalizirana djeca, mogla nastaviti školovanje u novoosmišljenom konceptu cjelodnevne nastave u osnovnim školama, istaknuo je ministar Radovan Fuchs.

Osječko-baranjski župan Mato Lukić rekao je kako je, od 62 škole iz Hrvatske, koje su uvrštene u ovaj projekt, njih 13 s područja ove Županije, od kojih je Županija osnivač deset škola.

Podsjeća da su već ranije u sklopu ovoga projekta uručeni ključevi pet vozila osnovnim školama, koje u svom sastavu imaju područne škole, a vozila će se koristiti za dostavu obroka i prijevoz djece.

Želja nam je u ovom projektu i u ovoj reformi, škole podići na višu razinu, iako se kao osnivači osnovnih i srednjih škola trudimo osigurati što veći standard, a ovo je program koji  će omogućiti bolje uvjete rada djeci i nastavnicima, rekao je Lukić.

Nakon potpisivanja ugovora ministar Fuchs i župan Lukić posjetit će  Osnovnu školu "Ernestinovo".

(Srijeda, 27 Ožujak 2024 14:33)
Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 59

Dinamo gostovao u Štitaru

  • Srijeda, Ožu 25 2015
  • Piše: 
"Modri" uljepšali jubilej "Modri" uljepšali jubilej Glas Slavonije

Povodom 80 godina postojanja i djelovanja Nogometnog kluba "Sloga" iz Štitara odigrana je prijateljska utakmica između slavljenika i zagrebačkog Dinama.

Iako su Zagrepčani došli u pomlađenom sastavu, bili su prejaki županijskog drugoligaša Slogu te slavili sa 9:0. Oko igrališta “Bunarić” okupilo se 500-tinjak gledatelja, među njima i članovi udruge s posebnim potrebama Golubovi iz Županje. Ovom prilikom od aktivnog igranja nakon 30 godina oprostio se kapetan Sloge Mato Tomšić, kojemu je predsjednik kluba Mijo Kobašević uručio prigodni poklon.

Ovo nije posljednja utakmica u sklopu obilježavanja 80. obljetnice kluba, predsjednik Kobašević najavljuje kako će u ovoj godini igralište “Bunarić” posjetiti i nogometaši Rijeke.

Pročitano 4323 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Sport

FACEBOOK KOMENTARI

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija