Ispiši ovu stranicu

Uloga i odgovornost mladih u lokalnim zajednicama

Događaj organiziran u okviru Europskoga tjedna Događaj organiziran u okviru Europskoga tjedna Foto: Arhiv HRV-a

U okviru obilježavanja Europskoga tjedna 2014, u Vukovaru je održano predavanje i javna rasprava za mlade na temu Uloga i odgovornost  mladih u lokalnim zajednicama. Sudionici su raspravljali o  aktivizmu mladih, zapošljavanju, njihovim pravima i programima EU te mogućnostima za aktivno uključivanje mladih u donošenju odluka u lokalnoj zajednici. Događaj je organiziran u okviru projekta  U srcu Europe  financiranog iz EU programa IPA INFO 2012. 

Prema riječima Ivane Ćurković, više savjetnice, specijalista za međunarodnu suradnju i EU poslove u  Vukovarsko-srijemskoj županiji, svrha ovoga projekta je podizanje razine informiranosti i povjerenja stanovnika Slavonije u EU strategije, politike i programe fondova.

Na raspravi održanoj u palači Srijem, o  Europskome tjednu i projektu U srcu Europe više je sudionicima rekla upravo Ćurković. Stanje nezaposlenosti mladih, preporuke upisne politike za 2014. godinu za Vukovarsko-srijemsku županiju, mjere koje su na raspolaganju mladima, a u nadležnosti su HZZ-a kao i mogućnosti zapošljavanja mladih u zemljama EU, teme su o kojima je govorila Jasna Kolar iz vukovarskoga HZZ-a, dok je Goran Jelenić iz vukovarskoga PRONI Centra pojasnio  o mogućnostima za mlade koje njegova udruga pruža kao i općenito o načinima za veći angažman mladih u lokalnoj zajednici.

Pročitano 1400 puta
Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Marija Molnar