Ispiši ovu stranicu

Radionica o primjeni elektronske mikroskopije

Sudjeluju stručnjaci različitih profila Sudjeluju stručnjaci različitih profila Snimak: Marija Molnar

Dr.Vesna Bosanac otvorila je u Ružičkinoj kući u Vukovaru jednodnevnu mikroskopijsku radionicu Primjena elektronske mikroskopije za učenike, studente, istraživače, znanstvenike i gospodarstvenike u Vukovaru te medicinske djelatnike vukovarske bolnice.

Radionicu su  povodom Dana Grada Vukovara i Dana zaštitnika Grada sv. Filipa i Jakova organizirali  Hrvatsko mikroskopijsko društvo, Hrvatski dom Vukovar, Institut Ruđer Bošković, Opća županijska bolnica Vukovar, Grad Vukovar, Hrvatsko društvo logoraša srpskih koncentracijskih logora i Hrvatsko žrtvoslovno društvo u suradnji s Udrugom hrvatskih dragovoljaca Domovinskog rata.

Prema riječima dr.Draženke Ezgete Karačić,na radionici će predavanja održati stručnjaci s Instituta Ruđer Bošković, Medicinskoga fakulteta iz Zagreba, Kliničke bolnice Dubrava te Tekstilno-tehnološkoga fakulteta iz Zagreba te prenijeti sudionicima najnovija dostignuća u primjeni  elektronske mikroskopije u proizvodnji, istraživanju materijala te u biologiji i medicini.

Hrvatsko mikroskopijsko društvo okuplja stručnjake različitih profila koji se u svom svakodnevnom radu i  znanstvenim istraživanjima koriste mikroskopom. Kako su većina predavača s današnje radionice hrvatski branitelji, u organizaciji događaja sudjeluju i udruge proistekle iz Domovinskoga rata, a ova je radionica njihov poklon Vukovaru uz Dan grada. 

Pročitano 1382 puta
Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Marija Molnar