Ispiši ovu stranicu

Svečano otvorena škola u Sotinu

Školu pohađa 17 učenika Školu pohađa 17 učenika Snimak: Marija Molnar

Nakon tri godine rekonstrukcije, danas je konačno s radom započela Područna škola Sotin OŠ Mitnica u Vukovaru.  Zgradu škole koju pohađa 17 učenika i u čiju je obnovu utrošeno milijun kuna otvorio je  ministar znanosti, obrazovanja i sporta Željko Jovanović, poručivši da su sotinska djeca dobila najljepši poklon za Uskrs. Zahvalio je roditeljima, nastavnicima i djeci na trogodišnjem strpljenju.

Radovi na ovoj školi otegli su se tri godine zbog problema na relaciji izvođač – nadzor – ministarstvo, a za to su vrijeme djeca  - učenici od prvog do četvrtog razreda putovala svakodnevno 10-tak kilometara u Vukovar.

Ministar Jovanović osvrnuo se i na neobnovljenu OŠ Nikole Andrića u Vukovaru, posljednju na kojoj su vidljivi tragovi rata i koja je već godinama u katastrofalnom stanju. Izrazio je nadu kako će i problem te škole uskoro biti riješen jer je ministarstvo osiguralo novac pripremu i projekt.

Na otvorenju Područne škole Sotin, nazočne su pozdravile pročelnica Županijskog odjela za obrazovanje i sport Jadranka Mustapić Karlić, ravnateljica OŠ Mitnica Pavica Lukačević i učiteljica sotinske škole Ružica Paić, a svih 17 učenika potom je izvelo prigodan program.  

Pročitano 1575 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Marija Molnar