Ispiši ovu stranicu

Nastavak suradnje Velikopoljskog vojvodstva i naše županije

Poljaci imaju odlična iskustva s povlačenjem sredstava iz EU fondova Poljaci imaju odlična iskustva s povlačenjem sredstava iz EU fondova Snimak: Marija Molnar

U dvodnevnom posjetu Vukovarsko-srijemskoj županiji boravi izaslanstvo Parlamentarnog Odbora za regionalnu politiku i međunarodnu suradnju Velikopoljskog vojvodstva, a koje predvodi predsjednik Odbora Zbigniew Haupt. 

U Vukovaru su primili župan Božo Galić i predsjednik Županijske skupštine Antun Žagar, a u Palači Srijem održana je tematska  sjednica Županijske skupštine o regionalnom razvoju i EU fondovima. Sjednicu su pratili saborski zastupnici s područja naše županije, članovi Županijske skupštine, pročelnici Upravnih odjela, razvojne institucije iz županije  predstavnici Vijeća nacionalnih manjina, kao i članovi Odbora Velikopoljske regije.

Zbigniew Haupt govorio je o ulozi njegova regionalnog parlamenta u korištenju EU fondova i donošenju regionalnih politika te predstavio njihove  projekte financirane  iz EU fondova kao i primjere dobre prakse, dok je o  EU fondovima u Vukovarsko-srijemskoj županiji prisutnima govorila Gabriela Žalac, pročelnica UO za međunarodnu suradnju i EU poslove.

Obje strane žele unaprijediti postojeću suradnju, a ovo je već drugi posjet delegacije Velikopoljskog vojvodstva našoj županiji, inače vrlo razvijene regije u Poljskoj u kojoj živi oko 3 i pol milijuna stanovnika. Njihova iskustva kao regije koja je samo u razdoblju od 2007. do 2013. godine uspjela iz EU fondova povući oko 2 i pol milijarde eura od velike su pomoći našoj županiji.

Posjet se nastavlja sutra sastankom s predstavnicima županije i Agencije za razvoj Vukovarsko-srijemske županije – HRAST u Vinkovcima.

 

Pročitano 1123 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Marija Molnar