Ispiši ovu stranicu

Predstavljen Kratki vodič kroz ljudska prava za pripadnice nacionalnih manjina

Projekt provodi vukovarski Centar za mir, pravne savjete i psihosocijalnu pomoć Projekt provodi vukovarski Centar za mir, pravne savjete i psihosocijalnu pomoć Snimak: Marija Molnar

Na okruglom stolu u organizaciji vukovarskog Centra za mir, pravne savjete i psihosocijalnu pomoć predstavljena je brošura Kratki vodič kroz ljudska prava za pripadnice nacionalnih manjina. Događaj je jedna od aktivnosti projekta pod nazivom  Osvješćivanje žena pripadnica nacionalnih manjina VSŽ o ljudskim pravima.

U brošuri čiji su autori Ljubomir Mikić i Branislav Tekić iz spomenutog centra na pristupačan su način u formi vodiča  pobrojani svi zakoni i instrumenti za zaštitu ljudskih prava i suzbijanje diskriminacije kao i tijela te institucije u RH za tu namjenu.

Brošura je namijenjena podizanju svijesti i informiranosti žena pripadnica nacionalnih manjina o ljudskim pravima, s naglaskom na specifična ljudska prava žena i prava osoba koje pripadaju nacionalnim manjinama. Cjelokupni projekt  financira Ured za ljudska prava i prava nacionalnih manjina RH.

Pročitano 1658 puta
Ocijeni sadržaj
(4 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Marija Molnar