Ispiši ovu stranicu

Za energetsku učinkovitost sufinanciranje građana i do 80 posto

Sufinanciranje građanima u iznosima od 40, 60 i 80 % opravdanih troškova Sufinanciranje građanima u iznosima od 40, 60 i 80 % opravdanih troškova Foto: R.Rac

Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost održao prvi regionalni skup o energetskoj učinkovitosti u javnom sektoru u vukovarskom Hotelu Lav. 

Skup je namijenjen predstavnicima javnog sektora s područja Vukovarsko-srijemske, Virovitičko-podravske, Osječko-baranjske, Brodsko-posavske i Požeško-slavonske županije te je na njemu ujedno predstavljen plan javnih poziva i natječaja Fonda za 2014. godinu.

Vesna Bukarica, načelnica Sektora za energetsku učinkovitost izjavila je za HRV kako ispred Fonda žele informirati jedinice lokalne samouprave kako da dođu do sredstava za sufinanciranje građana za mjere energetske učinkovitosti i korištenja obnovljivih izvora energije  u obiteljskim kućama te javnim zgradama poput škola, vrtića, domova zdravlja itd. – Sufinanciranje građanima možemo ponuditi u iznosima od 40, 60 i 80 % opravdanih troškova, ili do maksimalnih iznosa koji će biti propisani natječajem – rekla je Bukarica, naglasivši kako su im posebno zanimljiva područja od posebne državne skrbi koja prema njihovim propisima imaju pravo sufinanciranja u iznosu i do 80 posto.  

Sudionicima su se pozdravnim govorima obratili predstavnici Grada Vukovara i Vukovarsko-srijemske županije, a o uspješno provedenim projektima iskustva su podijelili predstavnici Osječko-baranjske, Brodsko-posavske te Virovitičko podravske županije, kao i gradovi Vinkovci i Pleternica te vukovarsko poduzeće Eko sustav.

Osim Vukovara, planirana su još tri regionalna skupa, koja za cilj imaju potaknuti predstavnike jedinica područne, lokalne i regionalne samouprave na razmjenu iskustava te aktivnije planiranje i provedbu takvih projekata u suradnji s Fondom, ali ih i dodatno informirati o Programu obnove zgrada javnog sektora. 

Pročitano 1596 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Robert Rac