Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 59
Ispiši ovu stranicu

Ustavni sud Srbije uvažio žalbu za Ovčaru

Suci uvažili žalbu Saše Radaka Suci uvažili žalbu Saše Radaka novosti

Ustavni sud Srbije uvažio je zbog povrede prava na pravično suđenje žalbu Saše Radaka, osuđenog na 20 godina zatvora za zločine na Ovčari, piše beogradska Politika dok Blici kako sud namjerava osporiti tu presudu nakon što nekoliko mjeseci traju pritisci da se pravomoćne presude za zločine na Ovčari proglase neustavnim.

Prema pisanju Politike, nakon što je sud usvojio žalbu Saše Radaka po presudi na 20 godina zatvora za zločine na poljoprivrednom dobru Ovčara kod Vukovara, njegov odvjetnik Dušan Mašić očekuje ponovno suđenje. Usvajanje Radakove žalbe otvara mogućnost da sud isto odluči i o žalbama još nekolicine pravomoćno osuđenih za ubojstva na Ovčari u studenom 1991. budući da su skoro identične žalbe, pozivajući se na iste okolnosti, tom sudu uputili i Predrag Milojević i Miroslav Đanković, osuđeni na 20 godina zatvora, Milan Lančužanin, šest godina i Predrag Dragović, pet godina.

 

Beogradski Žalbeni sud je 14. rujna 2010. potvrdio većinu prvostupanjskih presuda za ubojstvo najmanje 200 ranjenih branitelja i civila koje su na Ovčari izvršili pripadnici bivše JNA i srpskih paravojnih postrojba. - prenosi HINA

Pročitano 1822 puta
Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI