Ispiši ovu stranicu

Prosvjedovali zbog najave smanjenja povlaštenih mirovina

Đakić poručio Vladi RH da ode odakle je došla Đakić poručio Vladi RH da ode odakle je došla arhiv.braniteljski-portal.hr

Nakon što je Vlada RH najavila smanjenje tzv. povlaštenih mirovina iznad 5000 kuna  za branitelje, ratne vojne invalide i članove njihovih obitelji, prosvjed na Markovom trgu u Zagrebu organizirali su danas članovi HVIDRA-e i drugih braniteljskih udruga. Ističu da će ovim mjerama biti pogođeno 160 tisuća građana, a predsjednik HVIDRA-e Josip Đakić, inače HDZ-ov saborski zastupnik  poručio je Vladi da ode odakle je došla jer  članovi sadašnje Vlade, kako je rekao, nikada nisu živjeli, radili niti se borili za Hrvatsku.

Na prosvjedu je bio i bivši ministar branitelja Tomislav Ivić iz mandata Jadranke Kosor kada su posljednji put braniteljima smanjena prava. Pojasnio je kako je u to vrijeme početaka velike gospodarske krize smanjenje mirovina bila jedina mjera usmjerena prema hrvatskim braniteljima, ali i da je prošla Vlada uspjela u dvije i pol godine stabilizirati situaciju.

 

Osim toga, podsjetio je Ivić, sjeli su za stol s čelnicima braniteljskih udruga i izvijestili ih zašto im moraju smanjiti prava, a isto je to, smatra Ivić trebao napraviti i premijer Zoran Milanović.  

 

Pročitano 1361 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Marija Molnar