Ispiši ovu stranicu

Žele izgraditi 170 m visok Cvijet mira u Vukovaru

Monumentalni spomenik dominirao bi čitavim gradom i okolicom Monumentalni spomenik dominirao bi čitavim gradom i okolicom Snimak: Marija Molnar

Predstavnici Civilnog centra grada Vukovara Domagoj Marenić i Aleksandar Bjelovuk te arhitektonskog ureda DEL ING iz Beograda predstavili su u prostorijama Zajedničkog vijeća općina  inicijativu izgradnje monumentalnog arhetipa Cvijet mira u Vukovaru.  

Prema riječima Domagoja Marenića, ovaj bi kulturno spomenički i poslovni objekt simbolizirao budućnost i tendenciju Vukovara da postane svjetskim gradom mira, za razliku od postojećeg vodotornja koji je simbol Domovinskoga rata i prošlosti.

Bjelovuk je pak pojasnio da se radi o tornju koji bi sadržavao poslovni prostor, restoran i vidikovac, a zbog visine od 170 metara dominirao bi čitavom okolicom. S tvrtkom DEL ING potpisano je pismo namjere, a prezentacija projekta bit će upriličena do polovice iduće godine.

Civilni centar traži donatore iz zemlje i inozemstva za realizaciju ovog projekta, a priželjkuju da se sagradi u blizini parka-šume Adica ukoliko se to ne bude kosilo s Urbanističkim planom Vukovara. Prema Bjelovukovim riječima projekt ima podršku i predsjednika RH Ive Josipovića.  

Pročitano 2628 puta
Ocijeni sadržaj
(9 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Marija Molnar