Ispiši ovu stranicu

Obilježili smo Međunarodni dan borbe protiv nasilja nad ženama

O nasilju nad ženama govorili muškarci O nasilju nad ženama govorili muškarci Snimak: Marija Molnar

Povodom 25. studenoga -  Međunarodnoga dana borbe protiv nasilja nad ženama Udruga BABE , Sigurna kuća vukovarsko-srijemske županije organizirala je u Vukovaru tribinu na temu Muškarci protiv nasilja nad ženama. Ovog puta ona je bila nešto drugačija i bavila se ulogom muškaraca u prevenciji i borbi protiv nasilja, za razliku od dosadašnjeg stavljanja naglaska na to da o nasilju nad ženama uglavnom žene potiču javni govor i raspravu.  Aktivistice udruge poručuju da za veliki broj muškaraca još uvijek postoji jaz između dominantnog modela maskuliniteta u društvu i realnosti u kojoj žive, kao i mogućnostima koje im se nude.

Potrebno je preoblikovati rodne odnose jer će se isključivo na taj način doprinijeti istinskoj ravnopravnosti spolova odnosno, jednako zadovoljavajućem položaju  muškaraca i žena. U proces postizanja ravnopravnosti potrebno je uključiti sve segmente društava, zaključeno je.  

 

Na tribini  su govorili  Nikola Tadić, koordinator iz udruge Status M koja se bavi osvještavanjem mladića o potrebi ravnopravnosti spolova, Vladimir Ribičić, psiholog u vukovarskom Centru za socijalnu skrb koji je govorio na temu nasilnika među utjecajnim osobama te Marijan Škiljić iz udruge KRAV MAGA Hrvatska, koja, između ostaloga organizira i tečajeve za samoobranu žena.

Tribini je nazočio i predsjednik Povjerenstva za ravnopravnost spolova Vukovarsko-srijemske županije Đorđe Čurčić

Pročitano 1738 puta
Ocijeni sadržaj
(2 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Marija Molnar