Ispiši ovu stranicu

Pupovac pozvao zastupnike da u Saboru odaju počast žrtvama

U Saboru su danas komentirali jučerašnja zbivanja i podjele u Vukovaru U Saboru su danas komentirali jučerašnja zbivanja i podjele u Vukovaru Foto: Arhiv HRV-a

Hrvatski sabor danas je, na prijedlog Milorada Pupovca (SDSS), minutom šutnje odao počast svima koji su "stradali od nečovječnosti i bezumlja".Pokažimo da možemo biti veći, dajmo počast žrtvama kao što smo trebali jučer, pozvao je Pupovac kolege zastupnike, koji su se odazvali njegovu pozivu, prenosi HINA.

Pupovac, koji je iznosio stav svoga Kluba o jučerašnjim događajima u Vukovaru, ispričao se predsjedniku Sabora Josipu Leki što time, na određeni način, preuzima njegovu ulogu."Jučer sam bio u Vukovaru i stajao sam mirno pred veličinom žrtve Vukovara, istinski i bez kalkulacija", izjavio je predsjednik Sabora.

Leko poručuje kako ne vjeruje u rascjep hrvatskog društva, te kako je jučer bilo neprimjereno i neodgovorno zaustaviti legitimno izabrane predstavnike hrvatskog naroda kad se odaje počast žrtvi Vukovara."Filozofi su rekli - loši ljudi se boje zakona, a pošteni svoje savjesti. Mislim da je jedna opomena dovoljna", istaknuo je Leko.

Stanku je na početku zasjedanja zatražio predsjednik Kluba zastupnika SDP-a Igor Dragovan kako bi se njegov Klub očitovao o jučerašnjim događajima u Vukovaru. U Vukovaru smo jučer vidjeli jednu politiku netolerancije i podjela, politiku koja Hrvatsku ne vodi naprijed, nego u prošlost, rekao je Dragovan.Nakon što su saborski klubovi iznijeli svoja stajališta o događajima u Vukovaru, Leko je pozvao zastupnike da se posvete radu na plenumu.Sabor za to i jest, za to i jest višestranačje u Hrvatskoj i zato ga moramo čuvati na demokratski način, poručio je predsjednik Sabora.

Pročitano 1311 puta
Ocijeni sadržaj
(14 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Marija Molnar