Ispiši ovu stranicu

Žene u crnom podsjetile Srbiju na Vukovar

Kazne za ratni zločin na Ovčari nazvale uvredom žrtvama Kazne za ratni zločin na Ovčari nazvale uvredom žrtvama www.zeneucrnom.org

Obljetnicu stradanja Vukovara obilježile su jučer u Beogradu i Žene u crnom, nevladina feministička udruga koja godinama javno osuđuje i podsjeća srpsku i međunarodnu javnost na zločine Miloševićevog režima na prostoru bivše Jugoslavije.

Na jednosatnom skupu u središtu Beograda razvile su transparent kojim su podsjetile na žrtve tromjesečne srpske opsade Vukovara,  a na pločniku su ispisale ime Vukovara i na njemu postavile upaljene svijeće. Zatražile su da se na mjestima bivših srbijanskih logora Stajićevo i Begejci postave spomen-ploče u cilju pomirenja i vraćanja povjerenja, a niske zatvorske kazne počiniteljima ratnog zločina na Ovčari, kako na suđenju za ratne zločine u Beogradu tako i na suđenju u Haagu,  nazvale su uvredom vukovarskih žrtava.

Najavile su da će danas posjetiti Vukovar i zajedno s obiteljima stradalih odati počast i pokloniti se žrtvama srpske agresije. 

Pročitano 1406 puta
Ocijeni sadržaj
(2 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Marija Molnar