Ispiši ovu stranicu

Horvat: Policajac je u mene uperio pištolj

Na konferenciji za novinare Horvat je ispričao što se dogodilo njemu i prijatelju Pajčiću ispred PP Vukovar Na konferenciji za novinare Horvat je ispričao što se dogodilo njemu i prijatelju Pajčiću ispred PP Vukovar Snimak: Marija Molnar

Hrvatski branitelj Robert Horvat, koji je zajedno s braniteljem Darkom Pajčićem sudjelovao u razbijanju dvojezične ploče na zgradi vukovarske policije, iznio je svoju priču na konferenciji za novinare održanoj  u Stožeru za obranu hrvatskoga Vukovara.

Izjavio je da dok su on i Darko Pajčić kamenom razbijali ploču, s leđa im je prišao policijski djelatnik i zaletio se u Pajčića koji je uslijed toga udario glavom u zid i teško ozlijeđen pao na pločnik. Horvat je vido da Pajčić užasno krvari i krenuo mu pomoći, no u tome ga je spriječio policajac pa se Horvat otrgnuo i udario policajca koji je nakon toga u njega uperio pištolj. U međuvremenu na mjesto je događaja dotrčalo desetak drugih policajaca, ali nitko nije htio pomoći Darku  Pajčiću iz kojega je na sve strane curila krv, navodi Horvat  kojemu je nakon privođenja u policiju pozlilo pa je morao zatražiti liječničku pomoć nakon puštanja na slobodu.

Okupljenima je pokazao fotografije na kojima se vidi kako Darko Pajčić leži na pločniku i Horvat koji mu nastoji pomoći.  Na konferenciji je govorio i član Stožer za obranu hrvatskoga Vukovara Dragutin Glasnović koji je izjavio da u Vukovaru nije riječ o sukobu Srba i Hrvata, nego o sukobu političkih stranaka preko leđa Vukovaraca te da hrvatski branitelji ne ruše Vladu RH nego da ne mogu prihvatiti neprimjeren odnos koji vlada ima prema njima i žrtvi Vukovara. Pozvao je sve na mirno i dostojanstveno obilježavanje 18. studenoga u Vukovaru. 

Na konferenciji u jednom je trenutku dio članova stožera počeo vrijeđati prisutne novinare, prozivajući ih da ne izvještavaju istinito te da se u medijima objavljuje samo ono što urednicima odgovara. Novinarima je poručeno da im je umjesto bavljenja novinarstvom bolje uzeti kramp i motiku u ruke.  Na ova su vrijeđanja novinari zatražili od Željka Maršića zaduženog u stožeru za odnose s javnošću da reagira i smiri tenzije jer da će novinari napustiti konferenciju. To je na kraju i učinjeno pa je je konferencija za novinare uspješno privedena kraju.

Pročitano 1909 puta
Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Marija Molnar