Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 58

Vukovarsko-srijemska županija ide punim plućima naprijed

  • Ponedjeljak, Stu 11 2013
  • Piše: 
Svečana sjednica VSŽ Svečana sjednica VSŽ Jasenka Vrdoljak

Svečanom sjednicom Županijske skupštine, u Iloku je danas obilježen blagdan sv. Martina, njenog zaštitnika. Svečana sjednica održana je na Ladanjskom imanju Principovac na kojoj su nazočili brojni  visoki dužnosnici RH, susjednih nam država te Vukovarsko-srijemske županije kao i crkveni veledostojnici.

Na svečanoj sjednici je prikazan film u kojem je prikazano sve što je učinjeno u Vukovarsko-srijemskoj županiji u proteklih godinu dana, a nakon kojeg je obraćajući se nazočnima župan Božo Galić izrazio zadovoljstvo učinjenim, s obzirom na teškoće u kojima se nalazi cijela Republika Hrvatska. Smatra kako nema uspjeha ukoliko ne dođe do decentralizacije i ako se ne realiziraju fondovi EU. U tome je zatražio i pomoć Vlade. Nazočnima se obratio i predsjednik Zajednice hrvatskih županije Tomislav Tolušić naglasivši kako je ova županija prije dvadesetak godina bila stup obrane Hrvatske i dala najveći obol od svih hrvatskih županija pretrpjevši ogromne štete, dodavši kako svi oni koji nisu vjerovali u oporavak ove županije se mogu posramiti te s ponosom naglasio kako „ova županija punim plućima ide naprijed.

 

Potpredsjednik Hrvatskog sabora Tomislav Čuljak osvrnuo se na stradanja županije u Domovinskom ratu rekavši kako se ona ne može biti konkurenta s ostalim županijama te je zbog toga nezaposlenost 30 do 40 posto, a na žalost mladi odlaze ne samo iz Županije već i iz Hrvatske.

Obilježavanje je započelo polaganjem vijenaca podno spomen obilježja u parku u staroj gradskoj jezgri, a vijence su položili: izaslanstvo županije, Grada Iloka , Policijske uprave te izaslanstva županijske Koordinacije  braniteljskih udruga i braniteljske koordinacije Grada Iloka, a molitvu je izgovorio iločki gvardijan Oktavijan Nekić. Svečanost je nastavljena bogoslužjem u crkvi  sv. Ivana Kapistrana, koju je predvodio nadbiskup i metropolit đakovačko-osječki mons. Đuro Hranić.

Pročitano 1670 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Switch mode views:
  • Font size:
  • Decrease
  • Reset
  • Increase