Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 59
Ispiši ovu stranicu

Ministarstvo zaštite okoliša nastavilo "čistku"

Ilustracija Ilustracija infrastructurene.ws

Ministarstvo zaštite okoliša i prirode nastavilo je akciju 'Velika čistka' prijedlogom za poništenje dozvole izdanu Komunalnom trgovačkom društvu "Gunja" za gospodarenje neopasnim otpadom za odlagalište "Kraplja" u Gunji.

Uvidom u spornu dozvolu za gospodarenje otpadom, izdanu Komunalnom trgovačkom društvu "Gunja", utvrđeno je da su u odnosu na prethodnu dozvolu znatno povećane količine otpada koje je dopušteno zbrinjavati odlaganjem na odlagalište "Kraplja" u Gunji. Pritom nije uzeto u obzir da komunalno društvo ne raspolaže zakonito izgrađenim građevinama i uređajima za obavljanje djelatnosti gospodarenja otpadom, da oprema, građevine i uređaji kojima raspolaže ne udovoljavaju u cijelosti propisanim tehničko-tehnološkim uvjetima i uvjetima zaštite okoliša. Također i da komunalno društvo nije pristupilo provedbi ''Plana sanacije i procjena troškova sanacije odlagališta otpada 'Kraplja' u općini Gunja'' iz studenog 2005. godine, stoji u priopćenju. Iz tih je razloga ministarstvo uputilo Upravnom odjelu za prostorno uređenje, gradnju i zaštitu okoliša Vukovarsko srijemske županije prijedlog poništenja dozvole u dijelu koji se odnosi na vrste i količine otpada čije je zbrinjavanje dopušteno na odlagalište otpada "Kraplja".

Inspekcijski nadzori, kao i izdavanje rješenja, nastavljaju se i dalje, sve s jasnom porukom kako je dosljedno poštivanje zakona preduvjet za uspostavu održivog sustava za gospodarenje otpadom, ističe se u priopćenju – prenosi HINA.

Pročitano 3066 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI