Ispiši ovu stranicu

Stožer neće poduzimati akcije dok ne prođe sahrana sotinskim žrtvama

Pozvali pojedince i skupine da ne čine ništa na svoju ruku zbog postavljenih dvojezičnih ploča Pozvali pojedince i skupine da ne čine ništa na svoju ruku zbog postavljenih dvojezičnih ploča Foto: Arhiv HRV-a

Stožer za obranu hrvatskoga Vukovara neće poduzimati nikakve akcije nakon što su ponovno postavljene dvojezične ploče u Vukovaru, dok ne prođe sutrašnja sahrana nedavno ekshumiranih i identificiranih žrtava iz prigradskoga naselja Sotin, ubijenih tijekom Domovinskoga rata. Potvrdio je to glasnogovornik stožera Igor Gavrić, nakon hitno održane sjednice, napominjući kako ima saznanja da bi sutrašnjoj sahrani trebao nazočiti i premijer Zoran Milanović.

– Iz velikog pijeteta prema žrtvama Sotina nećemo poduzimati nikakve akcije  dok se te žrtve sutra dostojanstveno ne sahrane. Pozivamo i molimo sve pojedince i skupine koje čine akcije na svoju ruku zbog postavljenih dvojezičnih ploča da to ne čine  jer bi  mogli našteti i sebi i projektu Vukovar-mjesto posebnog pijeteta, istaknuo je Gavrić.

 

Odluku Vlade RH da ponovno postavi dvojezične ploče nazvao je sramotnom i degutantnom, a premijeru Milanoviću poručio i sugerirao da je od silnih policajaca koji čuvaju ploče mogao makar jednoga postaviti da čuva oglasne stupove na kojima se nalaze osmrtnice sotinskim žrtvama, a koje su ovih dana nasilno trgane.

Upitan za komentar posljednjih izjava predsjednika RH Ive Josipovića da je zabrinut zbog situacije u Vukovaru, Gavrić se složio s predsjednikovom  ocjenom stanja istaknuvši da je predstavnike stožera jedino Josipović i primio na razgovor  i to dva puta u svom uredu. Naglasio je da stožer priziva dijalog od prvoga dana postojanja te izrazio uvjerenje da će se u što skorije vrijeme morati sjesti za stol i razgovarati jer, po Gavrićevim riječima, situacija u Vukovaru izmiče kontroli.  

Pročitano 1649 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Marija Molnar