Ispiši ovu stranicu

Održan prosvjed i u Sotinu

Prosvjednici su nosili i fotografije u ratu ubijenih mještana Prosvjednici su nosili i fotografije u ratu ubijenih mještana HRV

Oko 200 prosvjednika protiv postavljanja dvojezičnih ploča na državnim ustanovama okupilo se u Sotinu. Glavnom su se ulicom noseći državnu i gradsku zastavu uputili u molitvi do klaonice gdje je proljetos iskopano 11 posmrtnih ostataka u Domovinskome ratu ubijenih mještana.

Molitvu je predvodio vukovarski gvardijan fra Gordan Propadalo pozvavši mjesne Srbe da kažu istinu gdje su posmrtni ostatci još 33 mještana Sotina te se tako oslobode tereta grijeha.

Okupljenima se obratio predstavnik Stožera za obranu hrvatskoga Vukovara Zdenko Cikoja podsjetivši kako su okupatorski vojnici na hrvatskim kućama u Sotinu 1991. ćirilicom ispisali Ovo je Srbija.

Sandra Mihić, dijete nestaloga mještanina, svjedočila je o stradanjima članova svoje obitelji. Članovi obitelji žrtava upalili su svijeće na masovnoj grobnici.

Prosvjednici su se vratili do križa u središtu Sotina, tamo se pomolili te pročitali imena sva 64 u Domovinskom ratu ubijena i nestala Sotinjana. 

Pročitano 1719 puta
Ocijeni sadržaj
(5 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Milan Paun