Ispiši ovu stranicu

Prosvjedi protiv dvojezičnosti nastavljeni u Borovu naselju

Josić pozvao na mir i dostojanstvo te korektan odnos prema hrvatskoj policiji Josić pozvao na mir i dostojanstvo te korektan odnos prema hrvatskoj policiji Snimak: Marija Molnar

Prosvjedi protiv uvođenja dvojezičnosti u Vukovaru nastavljeni su petog dana okupljanjem nekoliko stotina prosvjednika kod biste legendarnog Blage Zadre na Trpinjskoj cesti.  Prosvjednička je povorka nakon obraćanja predsjednika Stožera za obranu hrvatskoga Vukovara Tomislava Josića i župnika Vjenceslava Janjića obišla mjesto pogibije Blage Zadre i druga mjesta stradanja u Borovu naselju, uključujući i Borovo commerce.

Josić je pozvao prosvjednike na mir i dostojanstvo te korektan odnos prema hrvatskoj policiji, naglašavajući da je i Zadro bio hrvatski policajac. S obzirom da je stožer sinoć zatražio ostavku ministra branitelja Predraga Matića, Josić je pojasnio da će zajedno sa svim članovima dati ostavku na članstvo u Savjetu ministra hrvatskih branitelja.

Župnik Janjić također je pozvao na mir , podsjećajući prisutne na riječi američkog borca za prava crnaca Martina Lutera Kinga „imao sam san“, naglašavajući da se prosvjednici „ne bore protiv ćirilice kao pisma već onoga što se iza ćirilice krije.“ Prosvjedi se nastavljaju i idućih dana.

Pročitano 1650 puta
Ocijeni sadržaj
(5 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Marija Molnar