Ispiši ovu stranicu

Predstavljen projekt vodopskrbe i odvodnje vrijedan 48 mil. eura

Rok za izvedbu tri godine Rok za izvedbu tri godine Snimak: Marija Molnar

Povodom nastupanja završne faze pripremanja projekata izgradnje građevina vodoopskrbe i odvodnje, u vukovarskoj Gradskoj vijećnici održana je prezentacija te  podneseno izvješće o stanju projekta IPA/EU Vukovar.

Ukupna je vrijednost projekta 48.255.002 eura i od iznimne je važnosti za lokalni i regionalni razvoj. Glavni su elementi ovog projekta sanacija i rekonstrukcija sustava odvodnje u gradu duljine 28 km, izgradnja 66 km nove kanalizacijske mreže u gradu te naseljima Bogdanovci i Borovo, izgradnja uređaja za pročišćavanje otpadnih voda u Vukovaru, sanacija 10,6 km vodoopskrbne mreže u Vukovaru, Bogdanovcima i Petrovcima te zamjena hidrotehničke opreme u Svinjarevcima, rekonstrukcija 10 km magistralnih cjevovoda u gradu, izgradnja 7 km spojnih cjevovoda raskrižje Trpinjska cesta – Vera kao i Bobota – Pačetin, izgradnja vodospreme te nabava opreme. Rok za provedbu projekta iznosi tri godine nakon što ga konačno odobri EU. 

 Prezentaciji jsu nazočili direktor Hrvatskih voda Ivica Plišić, gradonačelnik Vukovara Željko Sabo i direktorica vukovarskog Vodovoda Milica Zebec. 

Pročitano 1466 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Marija Molnar