Ispiši ovu stranicu

Šetnica vrijedna devet mil. kuna

Dio grada za šetnju, relaksaciju i zabavu Dio grada za šetnju, relaksaciju i zabavu Snimak: Marija Molnar

Kod Mosta prijateljstva u Vukovaru obilježen je završetak radova izgradnje šetnice uz rijeku Vuku. Projekt vrijedan devet milijuna kuna zajednički su financirale Hrvatske vode u iznosu od 49,99 posto sredstava i Grad Vukovar s 55,01 posto.

Direktor Hrvatskih voda Ivica Plišić istaknuo je kako izgrađenom šetnicom i pripadajućim sadržajima Vukovar dobiva iznimno atraktivan prostor, a Hrvatske će vode u idućih nekoliko godina u našem gradu uređivati i korito Vuke. Gradonačelnik Vukovara Željko Sabo zahvalio je Hrvatskim vodama na sufinanciranju, a izvođačima radova kao i njihovom nadzoru na odlično obavljenom poslu.

 

Radovi su podrazumijevali opločenje šetnice i nogostupa u duljini 2,5 km, izgradnju asfaltirane biciklističke staze duljine 1 km, ugradnju 51 unikatne kvalitetne klupe te 33 unikatna kvalitetna koša za otpatke. Postavljeno je pet stolova s klupama uz roštilj kao i dva stola za stolni tenis. Izgrađen je skate park te dva dječja igrališta, a postavljeni su i odbojkaško igralište na pijesku, šah polje, boćalište te zemljani tumulusi.

Pročitano 1552 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Marija Molnar