Ispiši ovu stranicu

HGK Županijska komora Vukovar organizirala seminar "Kako zaposliti stranog radnika - procedure i izazovi"

HGK Županijska komora Vukovar organizirala seminar "Kako zaposliti stranog radnika - procedure i izazovi" Foto Valerija Lozančić

HGK Županijska komora Vukovar organizirala je u suradnji s HZZ PU Vukovar seminar "Kako zaposliti stranog radnika - procedure i izazovi".

- Seminar je organiziran s ciljem upoznavanja tvrtki s procedurama koje je potrebno zadovoljiti ukoliko žele zaposliti državljane trećih zemalja te izazovima s kojima se mogu susresti, a namijenjen je svima koji imaju potrebu za zapošljavanjem strane radne snage. Osmišljen je tako da predstavnicima tvrtki pruži ukupan pregled postupka, potrebne dokumentacije, procedura i izazova te omogući postavljanje pitanja predstavnicima mjerodavnih institucija, pojasnio je Ante Perica iz HGK.

Jasna Kolar, pročelnica HZZ PU Vukovar poslodavce je upoznala sa Zakonom o strancima, odnosno podnošenju zahtjeva za izdavanje dozvole za boravak i rad te mišljenje zavoda.
-U protekloj su godini na području Vukovarsko-srijemske županije izdane 333 radne dozvole za strane radnike, a na području HZZ PU Vukovar 174, iako HZZ poslodavcima želi prvenstveno ponuditi domaću radnu snagu. Najviše stranih radnika je iz zemalja u okruženju, a onda iz azijskih zemalja poput Nepala, Bangladeša, Tajlanda, Tajvana, Indonezije... ovisno o djelatnosti i agencijama koje se time bave – rekla je Kolar.

S obzirom da počinje vrijeme sezonskog zapošljavanja, potrebe za radnicima, pa tako i stranim, sve su veće, a zavodu na razini države dnevno pristiže preko 1.000 zahtjeva.

Pročitano 173 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Valerija Lozančić