Ispiši ovu stranicu

Gradonačelnik grada Vukovara Ivan Penava primio plaketu župe Krista Kralja u Vukovaru

Gradonačelnik grada Vukovara Ivan Penava primio plaketu župe Krista Kralja u Vukovaru Kristina Augustinov / HRV

Tijekom biskupske svete mise u Župi Krista Kralja u Vukovaru gradonačelniku grada Vukovara Ivanu Penavi križevački biskup mons. Milan Stipić u ime župe Krista Kralja u Vukovaru uručio je plaketu za „ Očuvanje i prepoznavanje integriteta grkokatolika u Vukovaru” , a tragom kontinuirano izvrsne suradnje Grada Vukovara s ukrajinskom i rusinskom zajednicom.

- Priznanje je možda čista simbolika, puno je važnije ono što je prethodilo i ono što će se nastaviti primjenjivati u praksi, a to je jedna suradnja i razumijevanje kroz različite projekte u različitim prigodama i manifestacijama. Ovo priznanje od grkokatoličke zajednice u Vukovaru pogotovo od ukrajinske i rusinske manjinske zajednice koja živi s nama u Vukovaru i koja je relativno brojna naravno da znači puno. Jako nam je stalo da se svi naši građani osjećaju dobrodošlo i ravnopravno te mi je drago da smo to uspjeli i postići. Posebno bi istaknuo župnika Olega Zakaljuka koji od kako je došao prije dvije godine podigao je razinu aktivnosti cijele zajednice samim tim je porasla i suradnja s gradom Vukovarom jer je narastao broj projekata na kojima zajedno sudjelujemo - rekao je gradonačelnik Penava.

Na misnom slavlju sudjelovala je i delegacija ukrajinskog grada Yavorina na čeku s gradonačelnikom g. Ihorom Grabovsky sa suradnicima koji se zahvalio na organizaciji i domaćinstvu gradu Vukovaru

- Jako sam zahvalan, te se želim zahvaliti cijeloj Hrvatskoj koja pomaže u teškim trenutcima Ukrajini. Iako nas dijeli nekoliko stotina kilometara jedni do drugih imamo jako veliko srce i jako se razumijemo upravo jer ste vi prošli rat i vidjeli ste njegove strahote koje su nas sada zadesile i vidimo koliko vi pomažete nama koji smo trenutno u velikim problemima. Još jednom se zahvaljujem što ste nas primili i što se u Vukovaru osjećamo ugodno i dobrodošlo - rekao je Ihor Grabovsky gradonačelnik grada Yavorina.

Pročitano 358 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI