NAJNOVIJE
Kroz projekt “Zaželi IV u Općini Nuštar pomoć će dobiti najmanje 120 korisnika

U prostorijama Općine Nuštar održana je početna konferencija projekta „Zaželi IV – Općina Nuštar” koji se provodi kroz program „Učinkoviti ljudski potencijali 2021.-2027.”. Glavni je cilj projekta povećati socijalnu uključenost i prevenciju institucionalizacije ranjivih skupina osiguravanjem dugotrajne skrbi, pružanjem usluge potpore i podrške u svakodnevnom životu za najmanje 120 korisnika.

(Srijeda, 12 Lipanj 2024 14:42)
Odigrana nogometna utakmica u znak sjećanja na Danijela Rehaka

Na stadionu Hrvatskog nogometnog kluba Radnički, odigrana je prijateljska nogometna utakmica u znak sjećanja na bivšeg predsjednik Radničkog i bivšeg predsjednika Hrvatskog društva logoraša srpskih koncentracijskih logora Danijela Rehaka. Prije utakmice položen je vijenac i zapaljene su svijeće ispred njegove biste. - Mi smo se okupili ovdje u sjećanje na nikad prežaljenog predsjednika HNK Radnički Danijela Rehaka koji je imao ideju da Radnički bude mjesto okupljanja, zajedništva i druženja. Mi nastavljamo njegovim stopama i možemo biti ponosni na svoga bivšeg predsjednika – rekao je tajnik Hrvatskog društva logoraša srpskih koncentracijskih logora Domagoj Garvanović. Na turniru je nazočio i zamjenik gradonačelnika Vukovara Filip Sušac – On je osoba koja je uistinu obilježila grad Vukovar, ali njegov rad je obilježio i Republiku Hrvatsku borbom za istinu i pravdu što se događalo našim braniteljima u srpskim koncentracijskim logorima. Ovo je jedan simboličan način da njegovo ime živi vječno, da on živi u knjigama i da ga pamtimo u povijesti. Kroz ovaj simboličan način i ovaj turnir, njegovo ime i rad prenosimo sljedećim generacijama – rekao je Sušac.rehak 3

Jedan od sudionika susreta bila je i Policijska postaja Vukovar, o značaju turnira govorio je načelnik Policijske postaje Vukovar Vlado Božić – Mi policijski službenici cijenimo, poštujemo i upoznati smo s djelom i radom gospodina Rehaka, tako da svakako znamo koliki je njegov doprinos Domovinskom ratu a i nakon povratka koliko je sudjelovao u unapređenju sporta i općenito života u gradu Vukovaru tako da s velikim poštovanjem i iskrenošću sudjelujemo u ovom danu.

Predsjednik Hrvatske udruge logoraša srpskih koncentracijski logora Zdravko Komšić istaknuo je ulogu Rehaka u Radničkom - Ipak je on ovdje ostavio svoj život, ostavio ga je i u logorašima, ali ipak i prije rata on je bio tu u Radničkom. Rukovodstvo Radničkog je izrazilo želju da se napravi taj turnir i sad razgovaramo i razgovarali smo da to u idućim godinama postane memorijalno i da se to održava svake godine, da se nikada ne zaboravi. Mislim da je Danijel dao veliki doprinos okupljanju ovdje, da ne kažem u ratu ali u poraću, kada smo se vraćali tu smo se okupljali i radilo se, i stvarno to je nešto što nam je ostalo nakon njegovog odlaska – rekao je Košić.rehak 4

Tko je bio Danijel Rehak i kako ga pamti prisjetio se vukovarski branitelj i jedan od onih koji je često bio na Radničkom Ivan Lukić Zolja – Sama pomisao na Danijela Rehaka i stajati na „Trokutu” ovdje, sjećati se njega i razgovarati o njemu već kod mene stvara dozu velike tuge. Prolazili smo puno toga zajedno. Čovjek koji je imao svoj ja, čovjek koji je znao što želi i mislim da nema Vukovarca tko mu se obratio da mu nije pomogao a slušao sam mnoge kako ga čak lagano i blate što taj čovjek nije zaslužio ničim jer je jedan od najvećih Vukovaraca koje sam je upoznao. Veličina ljudska, moralna, čovjek koji je volio ovu zemlju prije svega. Čovjek koji je volio sport, čovjek koji se toliko trudio za Radnički, koji je Vukovar volio kao nitko od nas. Jednostavno pričati na ovom mjestu o njemu uvijek mi stvori dozu da jako teško pričam – rekao je Lukić.Rehak 1

Od prošle godine Sportska dvorana u Borovu naselju nosi ime Danijela Rehaka.

(Srijeda, 12 Lipanj 2024 14:36)
Predsjednik DP-a Ivan Penava zatražio ispriku od Stephena Bartulice

Predsjednik Domovinskog pokreta Ivan Penava u srijedu je od Stephena Bartulice zatražio javno očitovanje i ispriku zbog vožnje u Ferrariju s osobama s kriminalnom prošlošću, ustvrdivši kako je prešao Rubikon te da se cijelom DP-u zbog toga 'okreće želudac', prenosi HINA.

(Srijeda, 12 Lipanj 2024 14:25)
Uspješan nastup vukovarskih dizača utega u Zadru

Mladi vukovarski dizači utega, po prvi put su se natjecali u Zadru, gdje je u organizaciji novoosnovanog DK "Zadar" održano Prvenstvo Hrvatske za uzrast U20.

Gotovo svi natjecatelji Kluba dizača utega "Vukovar" su starosti do 20 godina i mlađi, te su se s pravom očekivale dobre vijesti sa ovog natjecanja "po mjeri" naših mladih "dizalica".

Svoju vrijednost su pokazali na sportskom podiju, osvojivši ukupno 31 odličje i od toga 18 zlata, 8 srebra i 5 bronci.

Prvaci Hrvatske su sa osvojena po 3 zlata (trzaj, izbačaj i biatlon), Mia Štefanek do 45 kg., Dunja Kapidžić do 81 kg. , Stefan Macut do 61 kg., Saša Turukalo do 67 kg., Nikola Todorović do 81 i David Todorović do 102 kg. Stepenicu niže na pobjedničkom postolju sa po 3 osvojena "srebra" su Tanja Turukalo do 71 kg. i Maja Kell do 76 kg., 2 srebra i 1 broncu osvojila je Nataša Dermiček do 59 kg. , dok su 3 bronce pripale Mandi Braje do 71 kg. a Elena Štefanet je osvojila 1 broncu i dva četvrta mjesta. Bez osvojenih odličja su ostali Minja Turukalo do 55 kg. koji je bio četvrti i Bruno Prokop do 81 kg. plasiravši se na šesto mjesto.Dizači utega

Nakon ovih pojedinačnih uspjeha, nije bilo sumnje, da će i od četiri ponuđena pehara na osvajanje , većina završiti u Vukovaru a pripali su ovogodišnjim ekipnim prvacima Hrvatske u ženskoj i muškoj konkurenciji za uzrast U20 ekipama KDU "Vukovar". Treći pehar je osvojio Nikola Todorović kao apsolutno najuspješniji natjecatelj, dok je četvrti pripao Chiari Reljac iz Dražica kao apsolutno najboljoj natjecateljici.

(Srijeda, 12 Lipanj 2024 13:12)
Proglašena prirodna nepogoda za dio Vukovarsko-srijemske županije

Na temelju članka 48. Zakona o lokalnoj i područnoj (regionalnoj) samoupravi Vukovarsko-srijemska županija danas 12. lipnja 2024. godine donijela je Odluku o proglašenju prirodne nepogode tuče na području gradova Županje i Iloka te općina Drenovci, Nijemci, Tompojevci, i Tovarnik.

(Srijeda, 12 Lipanj 2024 10:46)
Klimatske promjene značajno utječu i na riječne sustave

U Hotelu Osijek održana je EcoDaLLi Living Lab konferencija s ciljem prezentiranja trenutnih problema i potencijalnih rješenja za klimatske promjene koje zahvaćaju područje i sliv Dunava.

(Srijeda, 12 Lipanj 2024 10:14)
Vukovarsko-srijemska županija za projekte sportskih udruga izdvojila 60 tisuća eura

Vukovarsko-srijemska županija za projekte sportskih udruga izdvojila je 60 tisuća eura.

(Utorak, 11 Lipanj 2024 14:39)

Kristina Augustinov

Subota, 08 Lipanj 2024 12:37

U Tjedniku poslušajte: 

U organizaciji Hrvatskog društva logoraša srpskih koncentracijskih logora Vukovarsko-srijemske županije u Pastoralnom centru svetoga Bone u Vukovaru održana je edukacija o pravima hrvatskih branitelja i mogućnostima korištenja veteranskih centara.

I ove godine Grad Vukovar pruža potporu vukovarskim poljoprivrednicima.

U Ružičkinoj kući u Vukovaru upriličena je dodjela plaketa zahvalnosti udomiteljima s područja naše županije, a u okviru Nacionalnog dana udomiteljstva.

Grad Vukovar poduzetnicima dodijelio 200.000 eura bespovratnih potpora.

I ove godine Grad Vukovar pruža potporu vukovarskim poljoprivrednicima. Više je bilo riječi na konferenciji za medije gradonačelnika Ivana Penave sa suradnicima.

Vukovarsko-srijemska policija obilježila je Dan policijske kapelanije.

U organizaciji Hrvatskog društva logoraša srpskih koncentracijskih logora Vukovarsko-srijemske županije u Pastoralnom centru svetoga Bone u Vukovaru održana je edukacija o pravima hrvatskih branitelja i mogućnostima korištenja veteranskih centara.

U Vukovaru je održana panel rasprava na temu - Društveno odgovorno poslovanje usmjereno na zapošljavanje osoba s invaliditetom – podrška poslodavcima.

Na koordinaciji župana, gradonačelnika i načelnika naše županije govora je bilo i o komarcima.

U Ružičkinoj kući u Vukovaru upriličena je dodjela plaketa zahvalnosti udomiteljima s područja naše županije, a u okviru Nacionalnog dana udomiteljstva.

Grad Vukovar poduzetnicima dodijelio 200.000 eura bespovratnih potpora.

Gradonačelniku grada Vukovara Ivanu Penavi dodijeljena - Velika zlatna plaketa – Da se ne zaboravi!

I ove se godine održava manifestacija Međunarodnog dana Dunava – Dunav Fest Vukovar, od 27. do 29. lipnja 2024. a u sklopu kojega će se održati sada već tradicionalna fišijada.

U našem je gradu održana radionica na temu „Obrazovne metode za borbu protiv antisemitizma”.

Povodom obilježavanja Međunarodnoga dana i Tjedna arhiva, a obilježava ga 19 arhiva u Hrvatskoj, u Državnom arhivu Vukovar održano je predavanje i postavljena izložba fotografija.

Ponedjeljak, 27 Svibanj 2024 08:49

U Tjedniku poslušajte: 

Gradonačelnik Vukovara Ivan Penava sa suradnicima obišao je novoizgrađenu spojnu cestu Lužac -Budžak.

Novi ritail STOP SHOP svečano je otvoren u Vukovaru.

Jednomjesečni istražni zatvor određen je 18-godišnjaku jer je 1. svibnja u šumi nedaleko Trpinje na vukovarskom području zapalio zastavu RH.

U Lipovcu obilježena 32. godišnjica prve velike razmijene logoraša srpskih koncentracijskih logora.

Subota, 18 Svibanj 2024 13:32

Udruga Mađara grada Vukovara od 2008. godine zastupa interese mađarske nacionalne zajednice u našem gradu te čuva identitet i kulturu mađarske nacionalne manjine. Svojim redovitim aktivnostima upoznaju širu javnost s mađarskom kulturom, običajima, gastronomijom, pjesmom, plesom i narodnim nošnjama, a već tradicionalno iz godine u godinu organiziraju i Mađarski bal.

Predsjednica Udruge Mađara Vukovar Rozalija Jakumetović rekla je kako je jako ponosna na 15 godina postojanja i rada udruge.

- Kada smo osnivali udrugu moram priznati da sam se bojala kako ću okupiti članove, no vodila me misao da jedan narod mora imati korijenje, jer ako ima korijenje onda ima sadašnjost kao i budućnost. Mi smo dio grada Vukovara, ovdje živimo i moramo pokazati našu kulturu i naše običaje. Jako sam ponosna na svakog člana naše zajednice. Bez obzira što smo mala zajednica jako smo snažni te znamo da će naši najmlađi nastaviti naš rad. Hvala svim prijateljima koji nam pomažu u radu i daju potporu jer bez toga isto ne bi mogli – rekla je Jakumetović.

Svoj rad obilježili su izložbom fotografija i ručnih radova.

Pročelnik odjela za društvene djelatnosti Josip Paloš rekao kako Grad Vukovar redovito podržava rad Udruge Mađara Vukovar kroz različite aktivnosti.

- Kroz razne aktivnosti, programe te kroz program Javnih potreba u kulturi potičemo očuvanje njihove tradicije svake godine izdvajamo određena sredstva. Isto tako podržavamo Vijeće Mađara u gradu Vukovaru i kroz njihove programske aktivnosti i osiguravanje za njihov redovan rad. Ovom prilikom im se zahvaljujem jer obogaćuju kulturni život u gradu Vukovaru- rekao je Paloš.

Prigodom proslave 15 godina rada, Udruga Mađara grada Vukovara gradonačelniku grada Vukovara Ivanu Penavi dodijelila je plaketu za dugogodišnju potporu koju im pruža u radu i djelovanju.

Subota, 18 Svibanj 2024 12:51

Grad Vukovar izgradio je dva terena za odbojku na pijesku, a to su ujedno prvi i jedini tereni za odbojku na pijesku u Vukovarsko-srijemskoj županiji. Gradonačelnik Ivan Penava sa suradnicima obišao je novoizgrađene terene za odbojku na pijesku.

- S posebnim zadovoljstvom na Športsko-rekreativnom centru Lijeva Bara službeno smo otvorili prva dva igrališta za odbojku na pijesku u Vukovaru i Vukovarsko-srijemskoj županiji na inicijativu Kluba odbojke na pijesku Vukovar. S obzirom na tradiciju koju odbojka ima u Vukovaru ovaj projekt smo dugo očekivali i razvijali i konačno nakon skoro dvije godine smo to i ostvarili. Ovaj sadržaj je za sve one naše najmlađe sugrađane koji se odluče na bavljenje sportom. Drago mi je da Vukovar sadržajno ide gore - rekao je gradonačelnik Vukovara Ivan Penava.

Predsjednik Kluba odbojke na pijesku Vukovar Toni Bačić rekao je kako je izuzetno zadovoljan s novoizgrađenim terenima na Športsko-rekreativnom centru Lijeva Bara.

- Kada smo krenuli prije skoro četiri godine bilo je zahtjevno i teško trenirati te održavati natjecanja i okupljati mlade, no upornošću smo to uspeli, te nam je drago što je grad Vukovar kao i Sportski objekti Vukovar prepoznali naš rad i trud i što su se odlučili na izgradnju ovih kvalitetnih terena. Tereni su izgrađeni po najvišim standardima Svjetske odbojkaške organizacije te se sada na njima mogu organizirati sva natjecanja. Ispred kluba smo zadovoljni ovim projektom te se nadamo da će sve generacije posebice one najmlađe koristit ove terene – rekao je Bačić.

Pročelnik Upravnog odjela za obrazovanje, sport i branitelje Darko Dimić dodao je kako je u tijeku izrada projektne dokumentacije za sanaciju tribina na Športsko-rekreativnom centru Lijeva Bara te postavljanje podloge na dva košarkaška terena kako bi bio građanima Vukovara na raspolaganju za rekreativni sport.

Tereni su izgrađeni na površini od 887,49 m2, a dimenzija su 16,00 x 8,00 m.

Projekt je vrijedan 82.735,78 eura te je sufinanciran sredstvima Fonda za obnovu i razvoj grada Vukovara u visini od 81,15 %.

Subota, 18 Svibanj 2024 12:32

U Tjedniku između ostalog poslušajte:

U galeriji Oranžerija Gradskoga muzeja Vukovar otvorena je gostujuća izložba 7. bijenale slikarstva.

 Svjetski priznati stručnjak, dr. Ranko Rajović održao je u Vukovaru seminar pod nazivom "Kako da učenje postane igra".

Korisnici udruge Golubica ostvarili su odlične rezultate na državnom atletskom natjecanju za osobe s intelektualnim oštećenjima i imaju dva državna prvaka.

Ekonomska škola Vukovar održala je Dan otvorenih vrata.

U sklopu 31. Festivala glumca Javna ustanova u kulturi Hrvatski dom Vukovar organizira izložbu "Glumci u karikaturi".

Diljem Hrvatske obilježen je Hrvatski dan šećerne bolesti.

U tijeku je Javni poziv za upis djece u Dječji vrtić Vukovar 1.

U Vukovaru je obilježena 102. obljetnica rođenja prvog hrvatskog predsjednika dr.Franje Tuđmana.

 Kako prenosi Dnevnik.hr, na Županijskom sudu u Osijeku završeno je suđenje Vojislavu Mediću za ratne zločine.

Obilježen je Tjedan crvenog križa u Vukovaru.

U Vukovaru se ovoga tjedna obilježava Europski tjedan mentalnog zdravlja.

U Vukovaru je u tijeku 5. konferencija katoličkih muškaraca „Budi muškarac”.

Subota, 04 Svibanj 2024 16:13

U Tjedniku HRV-a poslušajte:

Obilježavanje Dana grada Vukovara tradicionalno počinje prisjećanjem i i odavanjem počasti onima koji su najzaslužniji što danas živimo u slobodnoj i nezavisnoj državi pa tako i gradu Vukovaru.

Manifestacijom Cvjetni korzo preko 600 mališana čestitalo je svome gradu rođendan.

Dana 2. svibnja 1991. godine, u Borovu selu, iz zasjede srpskih paravojnih postrojbi ubijeno je 12 hrvatskih redarstvenika, pripadnika vinkovačke Specijalne policije. Ovaj svirepi događaj za kojega do danas još nitko nije kažnjen, najavio je početak Domovinskog rata. 33 godine kasnije kod spomen obilježja u Borovu održana je svečana komemoracija

U srijedu je u Hrvatskoj obilježena 29. godišnjica vojno redarstvene operacije Bljesak u kojoj je od velikosrpskog agresora oslobođena zapadna Slavonija.

Uoči obilježavanja Međunarodnog dana primalja 5. svibnja, na Odjelu za ginekologiju i opstetriciju Nacionalne memorijalne bolnice „Dr. Juraj Njavro“ u Vukovaru danas i u petak održava se Dan otvorenih vrata.

U park šumi Adica, omiljenom izletištu Vukovaraca, u organizaciji Grada Vukovara i Turističke zajednice grada Vukovara tradicionalno je obilježen Međunarodni praznik rada.

U Hrvatskom domu Vukovar proveden je projekt izrade slikovnice za djecu u koji su bili uključeni učenici četvrtih razreda svih osnovnih škola s područja Vukovara.

U Vukovaru je održana tribina o aktualnim demografskim i migracijskim trendovima.

Vukovarsko Veleučilište Lavoslava Ružičke doniralo je namještaj i opremu Ekonomskoj školi Vukovar koja se od 15. travnja preselila u bivše prostore veleučilišta u Županijskoj 52.

Tjednik HRV-a uređuje i vodi Kristina Augustinov. 

Subota, 27 Travanj 2024 12:45

U Tjedniku HRV-a poslušajte: 

Biciklistička karavana prijateljstva Mostar – Vukovar kreće po dvanaesti put

U Bogdanovcima su tijekom terenskih istraživanja pronađeni posmrtni ostatci najmanje dviju osoba nestalih tijekom Domovinskoga rata.

U Hrvatskoj se od 22.do 28.travnja održavaju 7.Dani medijske pismenosti. Kao i uvijek, cilj je osvijestiti i mlade i one starije da ne treba vjerovati svemu što vide na internetu, ali i naučiti ih kako doći do točnih i provjerenih informacija.

Odlukom predsjednika republike Zorana Milanovića donesenoj 15. ožujka na birališta izlazimo u nedjelju 9. lipnja, a birat ćemo 12 zastupnika koji će nas predstavljati u Europskom parlamentu. 

Od bolesti jetre boluje oko 1.5 milijarda ljudi diljem svijeta. Godišnje zbog bolesti jetre umire dva milijuna ljudi, drugim riječima, od 25 umrlih osoba jedna osoba je umrla zbog jetrenih bolesti.

U Vukovaru je održana završna konferencija EU projekata „Čista energija za Vukovar“ i „Sunce nad Vukovarom“.

Počeli su radovi na vukovarske obilaznice koja bi po dovršetku izgradnje trebala biti duga 19 kilometara.

Tjednik HRV-a uređuje i vodi Kristina Augustinov. 

Subota, 13 Travanj 2024 13:11

U Tjedniku HRV-a poslušajte: 

Prošle je godine porastao broj sklopljenih brakova u Hrvatskoj, a zabilježen je i pad broja razvoda. 

Šahovski velemajstor Alojzije Janković posjetio je Vukovar te mladima održao predavanje kako bi im prenio svoja znanja i iskustva, ali i otkrio šahovske tajne i vještine. 

 U Gradskom muzeju Vukovar, u Galeriji Oranžerija otvorena je izložba Ostava Sotin - skriveno blago kasnog brončanog doba.

Kod križa na ušću Vuke u Dunav odana je počast žrtvama totalitarnih režima u Vukovaru.

Na sjednici Povjerenstva za ravnopravnost spolova predstavljene izmjene zakona važne za status žrtava nasilja

 U Gradskom muzeju Vukovar otvorena je izložba Zbirka Tomljanović i Kljaković, 15 tapiserija sakralne tematike Ane i Ivana Tomljanovića te 11 slika sakralne tematike Joze Kljakovića, jednoga od najpoznatijih hrvatskih slikara s početka 20. stoljeća.

 Gradonačelnik Vukovara Ivan Penava sa suradnicima i predstavnicima Razvojne agencije Vukovar obišao je i u rad pustio sunčanu elektranu na Plivalištu Vukovar postavljenu u sklopu projekta „Sunce nad Vukovarom“.

Tjednik HRV-a uređuje i vodi Kristina Augustinov. 

Poveži se s nama

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija