NAJNOVIJE
Posvećen obnovljeni katolički križ u Ulici Šamac u Vukovaru

Zamjenik gradonačelnika Vukovara Filip Sušac sa suradnicima obišao je obnovljeni križ u Ulici Šamac.

(Petak, 26 Srpanj 2024 15:18)
U Dunavu pronađeno tijelo utopljenika

U 13-46 sati policija je zaprimila dojavu da je u rijeci Dunav u Vukovaru uočeno mrtvo tijelo.

(Petak, 26 Srpanj 2024 15:16)
Vukovarsko-srijemska županija nagradila najuspješnije na Županijskoj smotri dječjih folklornih skupina

U velikoj županijskoj vijećnici u Vinkovcima uručene su nagrade i priznanja najboljim društvima na 25. Županijskoj smotri dječjih folklornih skupina održanoj u Vinkovcima 8. i 9. lipnja ove godine u organizaciji Zajednice kulturno umjetničkih djelatnosti Vukovarsko-srijemske županije. Ukupni pobjednik smotre je mješovita skupina KUD-a „Slavko Janković” Rokovci-Andrijaševci koja će predstavljati Vukovarsko-srijemsku županiju na državnoj smotri, Festivalu dječjeg folklora Hrvatske, koja će u listopadu biti održana u Vinkovcima.

(Petak, 26 Srpanj 2024 13:57)
Za namjerno izazivanje prometne nesreće određen istražni zatvor od mjesec dana

Osumnjičeni 57-godišnjak, koji je u namjerno izazvanoj prometnoj nesreći želio usmrtiti suvozačicu u automobilu, prvo je predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave vukovarsko-srijemske dok je kaznena prijava protiv njega upućena Županijskom državnom odvjetništvu u Vukovaru.

(Petak, 26 Srpanj 2024 12:50)
Policija otkrila mladića koji je otuđio motocikl u Vukovaru

Policijski službenici PP Vukovar su kriminalističkim istraživanjem utvrdili kako je 25-godišnjak iz Vukovara u vremenu od 19. do 23. srpnja iz pomoćnog objekta nenastanjene obiteljske kuće 46-godišnjaka u Vukovaru otuđio neregistrirani motocikl koji je potom prodao nepoznatoj osobi iz Zagreba čime je vlasnika oštetio za nekoliko tisuća eura.

(Petak, 26 Srpanj 2024 12:48)
Ozlijeđen alkoholizirani biciklist na cesti prema Pačetinu

Jučer i danas na području Policijske uprave vukovarsko-srijemske zabilježene su četiri prometne nesreće, tri s materijalnom štetom (Tovarnik, Vukovar, Vinkovci) te jedna s ozlijeđenom osobom (cesta Bršadin-Pačetin) gdje je sinoć oko 20 sati lakše ozlijeđen 29-godišnji biciklist koji je, zbog utjecaja alkohola u organizmu (2,28 g/kg), prilikom skretanja s ceste Bršadin-Nuštar udesno na cestu prema Pačetinu, izgubio nadzor nad biciklom i sletio u cestovni kanal.

(Petak, 26 Srpanj 2024 12:46)
Klub podvodnih aktivnosti „Vukovar“ organizira sutra tradicionalnu ekološku ronilačku akciju čišćenja korita rijeke Dunav

Klub podvodnih aktivnosti „Vukovar“ organizira sutra, 27. 7. , tradicionalnu ekološku ronilačku akciju čišćenja dijela korita rijeke Dunav u Vukovaru.

(Petak, 26 Srpanj 2024 12:31)

Kristina Augustinov

Subota, 20 Srpanj 2024 12:38

Iz novog izdanja emisije Tjednik poslušajte ove teme:

U organizaciji Ministarstva hrvatskih branitelja u Nacionalnoj memorijalnoj bolnici „Dr. Juraj Njavro“ u Vukovaru 18. srpnja identificirane su tri osobe nestale u Domovinskom ratu, dvojica hrvatskih branitelja iz Vinkovaca i jedna civilna žrtva iz Vukovara, ekshumirani na širem području Grada Vukovara.

Certifikate „Proizvod hrvatskog seljaka“ dobilo je 26 OPG-ova koji prodaju na Gradskoj tržnici Vukovar.

Vukovar film festival ove godine slavi punoljetnost, a bit će održan od 28. kolovoza do 1.rujna.

U okviru besplatnih ljetovanja vukovarskih školaraca, koja Grad Vukovar organizira diljem Jadrana, trenutno u Velom Lošinju boravi prva od dvije skupine sa 47 učenika i tri voditelja/pratitelja.

Što smo još pripremili saznajte u novom izdanju Tjednika.

Subota, 29 Lipanj 2024 12:27

U novom izdanju emisije Tjednik između ostalog poslušajte: 

U Vukovaru, na odlagalištu komunalnog otpada Petrovačka dola, ispod 90.000 kubika komunalnog otpada i zemlje, pronađena je još jedna masovna grobnica, a prema prvim informacijama, riječ je o najmanje deset posmrtnih ostataka.

U vukovarskim ulicama Brune Bušića, Nad prugom i Augusta Cesarca, u Gospodarskoj zoni te Sotinu vidljivi su opsežni radovi na komunalnoj infrastrukturi. Riječ je o provedbi velikog vodnokomunalnog projekta Poboljšanje sustava javne odvodnje Grada Vukovara za koji je prošle godine potpisan ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava odnosno sufinanciranju projekta između Minsitarstva gospodarstva i održivoga razvoja, Hrvatskih voda i Vodovoda grada Vukovara.

Iako se iz dana u dan suočavamo s ekstremno visokim temperaturama zraka, ove godine smo se susreli i s visokim vodostajima rijeka. Iako je vrh vodenoga vala Dunavom prošao, vodostaj je i dalje visok, zbog čega uređenje popularnog vukovarskog kupališta Male ade još nije započelo.

Ostale teme poslušajte u novom izdanju emisije Tjednik. 

Subota, 22 Lipanj 2024 12:24

U novom izdanju Tjednika poslušajte: 

Grad Vukovar nastavio je sa sanacijom nerazvrstanih cesta na području grada.

Za bespovratne potpore u turizmu Grad Vukovar osigurano 67.000 eura.

U Vukovaru će od 27. do 29. lipnja biti održana tradicionalna trodnevna manifestacija Dunav fest koju povodom povodom Međunarodnog dana Dunava (29.6.2024.)

Na Trgu Republike Hrvatske u Vukovaru održan je kulturni program u povodu jubilarne 20. biciklističke karavane Put prijateljstva Vukovar–Ljubljana koja se održava u organizaciji Hrvatskog društva Ljubljana.

O ostalim temama saznajte u još jednom izdanju emisije Tjednik koju uređuje i vodi Kristina Augustinov.

Subota, 15 Lipanj 2024 12:24

U Tjedniku poslušajte:

Krajem lipnja počinju radovi na sanaciji i proširenju Petrovačke dole čime će odlagalište dobiti dostatne kapacitete dovoljne da neometano funkcionira do otvaranja Centra za gospodarenjem otpada Orlovnjak u Antunovcu.

U  Vukoavru je održana početna konferencija projekta Pokloni mi osmijeh IV kroz koji je zaposlena 31 osoba.

Povodom godišnjice smrti profesora Danijela Rehaka bivšeg predsjednika Hrvatskog nogometnog kluba Radnički odigrana je prva prijateljska utakmica.

Grad Vukovar je, nakon obnove Osnovne škole Nikole Andrića vrijedne 24 milijuna kuna u kojoj je sudjelovao s Ministarstvom znanosti i obrazovanja te Vukovarsko-srijemskom županijom, nastavio s ulaganjima kao osnivač osnovnih škola na području Vukovara, ovoga puta financirajući radove na klimatizaciji škole

Što smo još pripremili poslušajte u najnovijem izdanju emisije Tjednik. 

Subota, 08 Lipanj 2024 12:37

U Tjedniku poslušajte: 

U organizaciji Hrvatskog društva logoraša srpskih koncentracijskih logora Vukovarsko-srijemske županije u Pastoralnom centru svetoga Bone u Vukovaru održana je edukacija o pravima hrvatskih branitelja i mogućnostima korištenja veteranskih centara.

I ove godine Grad Vukovar pruža potporu vukovarskim poljoprivrednicima.

U Ružičkinoj kući u Vukovaru upriličena je dodjela plaketa zahvalnosti udomiteljima s područja naše županije, a u okviru Nacionalnog dana udomiteljstva.

Grad Vukovar poduzetnicima dodijelio 200.000 eura bespovratnih potpora.

I ove godine Grad Vukovar pruža potporu vukovarskim poljoprivrednicima. Više je bilo riječi na konferenciji za medije gradonačelnika Ivana Penave sa suradnicima.

Vukovarsko-srijemska policija obilježila je Dan policijske kapelanije.

U organizaciji Hrvatskog društva logoraša srpskih koncentracijskih logora Vukovarsko-srijemske županije u Pastoralnom centru svetoga Bone u Vukovaru održana je edukacija o pravima hrvatskih branitelja i mogućnostima korištenja veteranskih centara.

U Vukovaru je održana panel rasprava na temu - Društveno odgovorno poslovanje usmjereno na zapošljavanje osoba s invaliditetom – podrška poslodavcima.

Na koordinaciji župana, gradonačelnika i načelnika naše županije govora je bilo i o komarcima.

U Ružičkinoj kući u Vukovaru upriličena je dodjela plaketa zahvalnosti udomiteljima s područja naše županije, a u okviru Nacionalnog dana udomiteljstva.

Grad Vukovar poduzetnicima dodijelio 200.000 eura bespovratnih potpora.

Gradonačelniku grada Vukovara Ivanu Penavi dodijeljena - Velika zlatna plaketa – Da se ne zaboravi!

I ove se godine održava manifestacija Međunarodnog dana Dunava – Dunav Fest Vukovar, od 27. do 29. lipnja 2024. a u sklopu kojega će se održati sada već tradicionalna fišijada.

U našem je gradu održana radionica na temu „Obrazovne metode za borbu protiv antisemitizma”.

Povodom obilježavanja Međunarodnoga dana i Tjedna arhiva, a obilježava ga 19 arhiva u Hrvatskoj, u Državnom arhivu Vukovar održano je predavanje i postavljena izložba fotografija.

Ponedjeljak, 27 Svibanj 2024 08:49

U Tjedniku poslušajte: 

Gradonačelnik Vukovara Ivan Penava sa suradnicima obišao je novoizgrađenu spojnu cestu Lužac -Budžak.

Novi ritail STOP SHOP svečano je otvoren u Vukovaru.

Jednomjesečni istražni zatvor određen je 18-godišnjaku jer je 1. svibnja u šumi nedaleko Trpinje na vukovarskom području zapalio zastavu RH.

U Lipovcu obilježena 32. godišnjica prve velike razmijene logoraša srpskih koncentracijskih logora.

Subota, 18 Svibanj 2024 13:32

Udruga Mađara grada Vukovara od 2008. godine zastupa interese mađarske nacionalne zajednice u našem gradu te čuva identitet i kulturu mađarske nacionalne manjine. Svojim redovitim aktivnostima upoznaju širu javnost s mađarskom kulturom, običajima, gastronomijom, pjesmom, plesom i narodnim nošnjama, a već tradicionalno iz godine u godinu organiziraju i Mađarski bal.

Predsjednica Udruge Mađara Vukovar Rozalija Jakumetović rekla je kako je jako ponosna na 15 godina postojanja i rada udruge.

- Kada smo osnivali udrugu moram priznati da sam se bojala kako ću okupiti članove, no vodila me misao da jedan narod mora imati korijenje, jer ako ima korijenje onda ima sadašnjost kao i budućnost. Mi smo dio grada Vukovara, ovdje živimo i moramo pokazati našu kulturu i naše običaje. Jako sam ponosna na svakog člana naše zajednice. Bez obzira što smo mala zajednica jako smo snažni te znamo da će naši najmlađi nastaviti naš rad. Hvala svim prijateljima koji nam pomažu u radu i daju potporu jer bez toga isto ne bi mogli – rekla je Jakumetović.

Svoj rad obilježili su izložbom fotografija i ručnih radova.

Pročelnik odjela za društvene djelatnosti Josip Paloš rekao kako Grad Vukovar redovito podržava rad Udruge Mađara Vukovar kroz različite aktivnosti.

- Kroz razne aktivnosti, programe te kroz program Javnih potreba u kulturi potičemo očuvanje njihove tradicije svake godine izdvajamo određena sredstva. Isto tako podržavamo Vijeće Mađara u gradu Vukovaru i kroz njihove programske aktivnosti i osiguravanje za njihov redovan rad. Ovom prilikom im se zahvaljujem jer obogaćuju kulturni život u gradu Vukovaru- rekao je Paloš.

Prigodom proslave 15 godina rada, Udruga Mađara grada Vukovara gradonačelniku grada Vukovara Ivanu Penavi dodijelila je plaketu za dugogodišnju potporu koju im pruža u radu i djelovanju.

Subota, 18 Svibanj 2024 12:51

Grad Vukovar izgradio je dva terena za odbojku na pijesku, a to su ujedno prvi i jedini tereni za odbojku na pijesku u Vukovarsko-srijemskoj županiji. Gradonačelnik Ivan Penava sa suradnicima obišao je novoizgrađene terene za odbojku na pijesku.

- S posebnim zadovoljstvom na Športsko-rekreativnom centru Lijeva Bara službeno smo otvorili prva dva igrališta za odbojku na pijesku u Vukovaru i Vukovarsko-srijemskoj županiji na inicijativu Kluba odbojke na pijesku Vukovar. S obzirom na tradiciju koju odbojka ima u Vukovaru ovaj projekt smo dugo očekivali i razvijali i konačno nakon skoro dvije godine smo to i ostvarili. Ovaj sadržaj je za sve one naše najmlađe sugrađane koji se odluče na bavljenje sportom. Drago mi je da Vukovar sadržajno ide gore - rekao je gradonačelnik Vukovara Ivan Penava.

Predsjednik Kluba odbojke na pijesku Vukovar Toni Bačić rekao je kako je izuzetno zadovoljan s novoizgrađenim terenima na Športsko-rekreativnom centru Lijeva Bara.

- Kada smo krenuli prije skoro četiri godine bilo je zahtjevno i teško trenirati te održavati natjecanja i okupljati mlade, no upornošću smo to uspeli, te nam je drago što je grad Vukovar kao i Sportski objekti Vukovar prepoznali naš rad i trud i što su se odlučili na izgradnju ovih kvalitetnih terena. Tereni su izgrađeni po najvišim standardima Svjetske odbojkaške organizacije te se sada na njima mogu organizirati sva natjecanja. Ispred kluba smo zadovoljni ovim projektom te se nadamo da će sve generacije posebice one najmlađe koristit ove terene – rekao je Bačić.

Pročelnik Upravnog odjela za obrazovanje, sport i branitelje Darko Dimić dodao je kako je u tijeku izrada projektne dokumentacije za sanaciju tribina na Športsko-rekreativnom centru Lijeva Bara te postavljanje podloge na dva košarkaška terena kako bi bio građanima Vukovara na raspolaganju za rekreativni sport.

Tereni su izgrađeni na površini od 887,49 m2, a dimenzija su 16,00 x 8,00 m.

Projekt je vrijedan 82.735,78 eura te je sufinanciran sredstvima Fonda za obnovu i razvoj grada Vukovara u visini od 81,15 %.

Poveži se s nama

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija