Ispiši ovu stranicu

Dani prevencije u Slavoniji

Dani prevencije u Slavoniji Foto: Arhiva HRV

Udruga Pragma, od danas pa do 15. ožujka 2024. godine, u Andrijaševcima i Županji provodi niz edukacija, radionica, predavanja, grupnih aktivnosti i promocije stručnih materijala. 

Ciljevi edukacija, radionica i predavanja su promocija pozitivnih praksi socio-emocionalnog učenja, prevencija ovisnosti i neprihvatljivih ponašanja, uključujući i nasilje nad i među mladima te u obiteljima. Također, cilj je edukacija i radionica istražiti utjecaj medija na ponašanja djece i mladih te istaknuti primjere medijskog izvještavanja koje promiče timski rad, nenasilje, zajedništvo i suradničko rješavanje problema, odgoj za općeljudske vrijednosti poštivanja drugih te zaštite ranjivijih.

Predstavnici Pragme kroz tri dana posjetit će Osnovnu školu Ivane Brlić-Mažuranić Rokovci-Andrijaševci, Osnovnu školu Mate Lovraka u Županji, Dječji vrtić Maslačak Županja i župu mučeništva sv. Ivana Krstitelja u Županji.

- Teme su međusobno povezane, a opet različite. Uglavnom ciljaju na prevenciju bilo kakve vrste neprihvatljivog ponašanja i pojava među djecom i obitelji. S djecom ćemo razgovarati o osjećajima, prepoznavanju osjećaja, empatiji, prihvaćanju drugih, međuvršnjačkim odnosima, prevenciji vršnjačkog nasilja i drugo. S nastavnicima ćemo uglavnom razgovarati o suradnji s roditeljima, radnim navikama djece i o tome kako oni mogu poticati djecu da razviju zdrave radne navike, a kako bi im bilo što ugodnije u školi. U vrtiću ćemo se kroz razgovor s djelatnicima dotaknuti suradnje s roditeljima, a u čijem su središtu potrebe djece te zaštita mentalnog i fizičkog zdravlja. U župi ćemo pak govoriti o gubitku, traumi i boli i kako ju dijeliti zajedno te kako podržati djecu kada se takve stvari dogode – pojasnila je Jelena Adamlje socijalna pedagoginja i voditeljica savjetovališta u udruzi Pragma.

Aktivnosti se provode unutar projekata koji se provode uz potporu Ministarstva zdravstva, Ministarstva znanosti i obrazovanja, Ministarstva rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike te Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade.

Pročitano 301 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI