Ispiši ovu stranicu

U Nuštru započela podjela smeđih kanti za biootpad

Ilustracija Ilustracija Foto: Arhiva HRV

Ovih dana na kućne adrese svih mještana Općine Nuštar stižu smeđe kante za biootpad, a s novim kantama za biootpad od veljače dolazi i novi raspored odvoza otpada.

Nakon što su nedavno u poštanske sandučiće mještana općine Nuštar stigli promotivni materijali pod nazivom „Pametno razvrstaj otpad” odnosno informativna brošura i informativni letak za kućanstva o gospodarenju otpadom, ovih je dana počela i podjela smeđih spremnika za biootpad. Dio je to projekta sufinanciranoga sredstvima Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost temeljem ugovora o neposrednom sudjelovanju Fonda u sufinanciranju poticanja mjera odvojenog sakupljanja komunalnog otpada. Ovaj ugovor, vrijedan 66.600,00 eura pri čemu je sudjelovanje Fonda 80 %, podrazumijeva nabavku komunalne opreme te edukaciju stanovništva.
- Sredstva smo osigurali još prošle godine kroz natječaj Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost. Cilj prijave na ovaj projekt je cilj smanjenja količine otpada. Do kraja mjeseca očekujemo da će, svim onim korisnicima koji plaćaju odvoz komunalnog otpada, sve kante biti podijeljene - pojasnio je načelnik Općine Nuštar Hrvoje Drinovac dodajući kako su kućanstvima već ranije podijeljene žute kante za plastiku i metal.
Naglasio je i kako s novim kantama za biootpad dolazi i do novog rasporeda odvoza otpada. Naime, miješani komunalni otpad koji se odlaže u zelene kante u Nuštru, Ceriću i Marincama odvozio se jednom tjedno. Od veljače, raspored se mijenja te će se miješani i biootpad odvoziti naizmjenično, jedan tjedan zelena kanta, drugi tjedan smeđa kanta.

Nakon što su dobili i smeđi spremnik, mještani općine Nuštar na kućnom pragu sada mogu odvojeno odlagati miješani komunalni otpad, papir, plastiku i metal te biotpad. Na dan kada se prazne plave karte za papir i žute za plastiku i metal, može se i staklo koje se odlaže u vrećicama. Staklo se može odvesti i u reciklažno dvorište kao i sav ostali otpad čije je odlaganje tamo predviđeno.

Pročitano 249 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI