Ispiši ovu stranicu

Gradonačelnik Penava darivao prvog Vukovarca rođenog ove godine

Gradonačelnik Penava darivao prvog Vukovarca rođenog ove godine Foto: Grad Vukovar

Prvi Vukovarac rođen u ovoj godini je Marko Sobol, priopćeno je iz vukovarske gradske uprave.

Rođen je u Nacionalnoj memorijalnoj bolnici „Dr. Juraj Njavro“ u Vukovaru,  4. siječnja u 10:42 sati. Majku Katarinu i Marka danas je u bolnici posjetio vukovarski gradonačelnik Ivan Penava kako bi uputio čestitke i prigodno ih darivao. Tradicionalno, uz dar će biti isplaćena i jednokratna novčana nagrada od 200 eura.

„Roditeljima upućujem najiskrenije čestitke i želim im puno zdravlja, ljubavi i sreće. Vjerujem kako im je rođenje djeteta donijelo prekrasan početak 2024. godine. Grad Vukovar tradicionalno daruje roditelje i dijete koje bude rođeno prvo u godini, a s prebivalištem na području Vukovara te svoj trud i rad kontinuirano usmjerava i ulaže u demografsku i pronatalitetnu politiku kroz razne mjere, od kojih je jedna i naknada za novorođenčad te naknada za opremanje prvorođenog djeteta. Pozitivni pomaci u demografskoj politici i mjere koje provodimo jedan su od razloga da je Vukovar drugu godinu za redom proglašen najboljim gradom u Republici Hrvatskoj“, izjavio je tijekom posjeta Penava.

Iz gradske uprave naglašavaju da naknada Grada Vukovara za prvo dijete iznosi 530 eura, uz još 530 eura za opremanje novorođenčeta. Za drugo dijete naknada je 930 eura dok za treće i svako iduće dijete naknada iznosi 1.330 eura. U 2023. godini isplaćene su ukupno 204 naknade za što je utrošeno 220.473,61 EUR.

Prema izvješću vukovarskoga rodilišta, tijekom 2023.godine zabilježen je 451 porod. Riječ je o najvećem broju rođenih u vukovarskoj bolnici posljednjih 20 godina.

 

Pročitano 336 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Marija Molnar