Ispiši ovu stranicu

Mladi predstavili svoje projekte

Mladi predstavili svoje projekte Foto: Marija Molnar

Mladi koji sudjeluju u aktivnostima Europskoga doma Vukovar i ovoga su puta pred kraj godine predstavili javnosti projekte i aktivnosti koje su proveli tijekom godine i svoj doprinos vukovarskoj zajednici. Tako se moglo čuti da su prošli međunarodne i domaće kampove, radili na sebi, stjecali znanja i vještine, prenosili nova saznanja svojim prijateljima, bavili se humanitarnim radom, učili pisati projekte, razvijali kritičko mišljenje. Svoje slobodno vrijeme uložili su u izgrađivanje stavova, jačali liderske vještine, socijalni kapital i promovirali pozitivne vrijednosti svoga grada i zajednice. Mirotvorni rad, europske vrijednosti, pravo na različitost osnovna su im vodilja za rad, istaknuto je tijekom predstavljanja održanoga u prostoru Spajalica Gradske knjižnice Vukovar.

- Tradcionalno svake godine naša udruga predstavlja doprinos mladih udruzi, gradu i zajednici. Cijeli su program osmislili upravo mladi i oni će predstaviti u čemu su sve sudjelovali tijekom godine. To su, između ostaloga, brojne volonterske akcije kroz koje se provlačila međugeneracijska suradnja i solidarnost, Erasmus razmjena mladih, aktivnosti u mreži Mladi ujedinjeni u miru i dr. - istaknula je voditeljica projektnih aktivnosti u Europskom domu Vukovar Maja Buljubašić, naglasivši da se neki od tih projekata nastavljaju i u idućoj godini.

- Mreža Mladi ujedinjeni u miru je program koji traje već 30 godina, svakako će biti nastavljen i iduće kao i projekt Naslijeđe Židova u našem gradu u koji su uključeni i vukovarski gimnazijalci, a nastavit će se i volonterske te druge aktivnosti - rekla je Buljubašić, ističući da angažman mladih u lokalnoj zajednici daje veliku društvenu vrijednost, pozitivnu energiju i poticaj za nastavak rada za dobrobit cijele zajednice.

 

Pročitano 387 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Marija Molnar