Ispiši ovu stranicu

Stiže toplinski val

Idućih nas dana očekuju temperature u prosjeku od 35 Celzija Idućih nas dana očekuju temperature u prosjeku od 35 Celzija Foto: Arhiv HRV

Na našem se području očekuje drugi toplinski val ove godine. Prema prognostičarima, za vikend postoji visoka opasnost od toplinskoga udara, a visoke će se temperature, u prosjeku od 35  Celzija, ponegdje i više,  zadržati oko tjedan dana.

Kao i svake godine, Zavod za javno zdravstvo upozorava na opasnosti toplinskoga vala i daje preporuke na koji se način zaštiti i kako što lakše prebroditi razdoblje velikih vrućina. Pogubnim utjecajima vrućina najviše su izložene starije osobe, kronični bolesnici i djeca Neke od osnovnih preporuka svode se na rashlađivanje prostorija u kojima boravimo, izbjegavanje izlaska iz takvih prostora u vrijeme najvećih vrućina, povećani unos tekuće, izbjegavanje pretjeranog unosa bjelančevinaste hrane kao i dodatni  oprez s lijekovima.

Dodatnu pozornost treba obratiti na naše starije sugrađane kao i kronične bolesnike, obilaziti ih, provjeriti u kakvom su stanju, komunicirati i pomoći im ukoliko je potrebno. Djecu i životinje nikako ne ostavljati u zatvorenim prostorijama, posebice ne u automobilima.  

Pročitano 1987 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Marija Molnar