Penava: Vlada RH mora hitno riješiti pitanje ilegalnih migranata ili će DP inicirati referendum!

Penava: Vlada RH mora hitno riješiti pitanje ilegalnih migranata ili će DP inicirati referendum! Foto: DP

Ivan Penava, predsjednik Domovinskog pokreta, održao je konferenciju za medije ispred Hrvatskog sabora na temu „ Barikadama zaštitite hrvatske granice, a ne sebe i Banske dvore!”

-Povijesni Markov trg čuvaju ograde, barikade. Barikade prema kome i koga čuvaju? Čuvaju Andreja Plenkovića i njegovu Vladu, ovdje u središtu Zagreba! Zašto ove ograde nisu na granici Republike Hrvatske koju, evo dok pričamo, prolaze stotine ilegalnih migranata, i zašto umjesto Vlade ne čuvaju hrvatske građane na toj granici? To je ključno pitanje zbog kojega je Domovinski pokret danas ovdje - uvodno je poručio Penava.

Upitao je zašto premijer Andrej Plenković kontinuirano provodi briselsku politiku, a ne vodi brigu o hrvatskim građanima, njihovoj sigurnosti i hrvatskoj djeci, odlascima na izvanškolske aktivnosti, ljudima koji šetaju pse, gljivarima i lovcima koji odlaze u šume.

-Od jedne sigurne zemlje, kakva Hrvatska je, postajemo sve suprotno tome i sve suprotno izbornom sloganu HDZ-a na prošlim izborima, kada je obećao sigurnu Hrvatsku. Domovinski pokret je iz tog razloga složio Deklaraciju o ilegalnoj migraciji u kojoj smo obradili u potpunosti to pitanje. Zamislite da odlazite u drugu državu. Znamo svi kako morate ući u nju - postoje službeni granični prijelazi na kojima se morate prijaviti. Zašto je moguće u Hrvatsku ulaziti, i to pod patronatom hrvatske policije, bez prijave, bez da morate doći na službeni granični prijelaz i bez da hrvatska država i sigurnosni sustav ove zemlje znaju išta o vama? - upitao je Penava dodajući kako „ne znamo prelaze li nam granicu ISIL-ovci i teroristi ili zaista ugroženi ljudi, a puštamo ih da šetaju među nama.

Upozorio je kako procedura ide na način da čovjek izmisli ime i nacionalnost, odnosno zemlju iz koje dolazi, te da mi ne znamo ništa o njemu, ne znamo je li bio ISIL-ovac, terorist, ne znamo je li stvarno ugrožen čovjek, pa dajemo, naglasio je Penava, tim ljudima dozvolu da sedam dana šetaju među nama, i to zato jer je tako rekla Ursula von der Leyen.

-Pozivam na kraju, i kao netko tko je nekad bio u HDZ-u, članove svoje bivše stranke, svoje prijatelje, da ne šuškaju u saborskim kuloarima o tim temama, nego neka upute pitanje na tijela svoje stranke, poglavito utemeljitelje i branitelje, je li to ta Hrvatska za koju smo se borili. Je li to ta slobodna, suverena Hrvatska čiju granicu prelazi tko kako hoće, i zapravo je nema? Jesu li to vrijednosti za koje se ginulo u Domovinskom ratu? - upitao je. Poručio je da daju rok Vladi RH do 10. listopada da promijeni briselske politike koje ugrožavaju sigurnost i stabilnost naše zemlje, a ukoliko to ne naprave, naglasio je, od srijede će formalno Domovinski pokret započeti inicijativu za referendumsko pitanje.

-Jamčim da je 95 posto građana protiv ilegalnih migracija! Kad premijer nije pitao građane Republike Hrvatske, a trebao je, slažu li se da neki ljudi s nekih kontinenata, za koje ne znamo ni tko su ni što su, dolaze u Hrvatsku, i slažu li se s tim da se zatvaraju u svoje kuće i da, kad padne mrak, nitko ne smije izaći na ulicu, Domovinski pokret će to napraviti – rekao je Penava dodajući da se vrlo često skriva činjenica kako se radi o ilegalnim migrantima koje u 99 posto slučajeva čini muška populacija, mlađe osobe ispod 30 godina bez obitelji, žena, djece i vrlo upitne prošlosti. Penava je također upozorio da će Andrej Plenković i njegova Vlada dobiti ovakve ograde, kakve su na Markovu trgu, vrlo brzo, ali na krivoj strani, te da ih upravo postavljaju Slovačka, Poljska i Mađarska.

-Što mi radimo? Čuvamo Markov trg i Vladu umjesto svojih građana. Što se dogodilo donedavno uzoritoj Švedskoj? Vojska im je na ulicama. Švedska je danas iza Meksika po broju eksplozija u godini dana na ulicama. Želimo li mi taj scenarij, želimo li mi to svojoj djeci i svojim sugrađanima? Domovinski pokret to neće dopustiti - istaknuo je pitajući tko je ovlastio Vladu da krši Zakon o nadzoru hrvatske granice i da se puštaju stranci da prolaze mimo službenih graničnih prijelaza i ulaze u državu.

Pročitano 364 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Switch mode views:
  • Font size:
  • Decrease
  • Reset
  • Increase