Ispiši ovu stranicu

Vukovarsko veleučilište dobiva fitnes i opremu za fizikalnu terapiju vrijednu više od 129 tisuća eura

Vukovarsko veleučilište dobiva fitnes i opremu za fizikalnu terapiju vrijednu više od 129 tisuća eura Foto: Marija Molnar

Krajem svibnja ove godine započelo je opremanje nove zgrade vukovarskog Veleučilišta „Lavoslav Ružička” odnosno Radničkog doma u Borovu naselju namještajem i računalnom opremom. Sada je pak potpisan ugovor o opremanju fitnes dvorane i prostorija za fizikalnu terapiju pa će veleučilište u potpunosti biti spremno za izvođenje nastave u novom i moderno uređenom prostoru. Ugovore je s predstavnicima tvrtki Fitnes oprema i Media potpisao gradonačelnik Vukovara Ivan Penava, a rok izvođenja je tri mjeseca.

-Potpisivanjem ovih ugovora pri kraju smo realizacije jednog od kapitalnih projekata Grada Vukovara. Preseljenjem veleučilišta u potpuno novi, moderno opremljeni prostor, omogućit ćemo studentima kvalitetnije uvjete obrazovanja, ali i stvoriti preduvjete za uvođenje novih programa izobrazbe – istaknuo je Penava.

ISKORAK U STUDENTSKOM STANDARDU

Prodekan za poslovanje i suradnju s gospodarstvom Veleučilišta „Lavoslav Ružička“ Vukovar Slobodan Stojanović naglasio je kako ovo predstavlja značajan iskorak.

- Ovo je veliki iskorak u studentskom standardu u Vukovaru, a pogotovo u unapređivanju i stvaranju uvjeta za otvaranje novih studijskih programa – rekao je Stojanović.

Fitnes oprema koja se nabavlja u ovu svrhu vrijednosti je 107.375,00 eura s PDV-om dok je vrijednost opreme za fizikalnu terapiju 21.995,00 eura s PDV-om. Obje su nabave financirane sredstvima Fonda za obnovu i razvoj grada Vukovara u 100-postotnom iznosu.

- Ova su dva ugovora ukupno vrijedna 129.370 eura s PDV-om, a fond je za kompletno unutarnje opremanje koje obuhvaća i prethodna dva potpisana ugovora za namještaj i računalnu opremu izdvojio milijun eura - istaknula je predsjednica Fonda za obnovu i razvoj grada Vukovara Ljiljana Blažević.

ODOBRENO MILIJUN I POL EURA ZA STUDENTSKI RESTORAN

Ujedno je najavila još jedan veliki projekt za poboljšanje studentskoga standarda u Vukovaru koji također financira Fond za obnovu i razvoj grada Vukovara

- Odobreno je financiranje izgradnje studentskog restorana na lokaciji studentskoga doma Leopold, u vrijednosti 1.500.000 eura. Riječ je o velikom projektu. Vuikovar je otvoreni grad za sve studente i mlade, oni su nam na prvom mjestu stoga se i uključujemo u ovakve razvojne projekte, a Fond za obnovu i razvoj grada Vukovara i dalje će sudjelovati u financiranju projekta usmjerenih ka kvaliteti života i studiranja mladih koji dolaze u Vukovar - naglasila je Blažević

Podsjetimo, projekt rekonstrukcije Radničkoga doma u Borovu naselju te njegova prenamjena u prostor Veleučilišta „Lavoslav Ružička“ Vukovar kapitalni je projekt Grada Vukovara i dio je Intervencijskog plana Grada Vukovara. Ukupna je vrijednost projekta iznosila gotovo 8, 8 milijuna eura od čega je nešto više od 5,3 milijuna bilo osigurano iz EU sredstava, skoro 1,15 milijuna  snosio je Grad Vukovar, a nešto više od 2,25 milijuna eura Fond za obnovu i razvoj grada Vukovara.

Pročitano 709 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Marija Molnar