Ispiši ovu stranicu

Natječaj za stipendiju Gemericu do kraja kolovoza

Dejan Gemeri stipendiju isplaćuje iz vlastitih financijskih sredstava Dejan Gemeri stipendiju isplaćuje iz vlastitih financijskih sredstava Foto: Marija Molnar

Tijekom prošle akademske godine Dejan Gemeri, Vukovarac s njemačkom adresom gdje je trenutno na doktoratu iz teorijske fizike i kemije, pokrenuo je stipendiju pod nazivom „Gemerica” u iznosu od 100 eura mjesečno za dvoje studenata s područja Vukovara i okolice. Početkom kolovoza raspisao je natječaj za stipendije za ovu akademsku godinu, a traje do kraja mjeseca.

Gemeri stipendije isplaćuje iz vlastitih sredstava, a na ideju je došao ponukan osobnim iskustvom dok je studirao i radio nekoliko različitih poslova kako bi se mogao izdržavati tijekom studija.

- Stipendiranje studenata i darivanje učenika generacije već drugu godinu, za mene je nešto najbolje što sam napravio u životu. Ovo je ujedno jedina stipendija koja uključuje i božićnicu. Pozivam sve studente s prebivalištem u Vukovaru i okolici da se prijave. Stipendija iznosi 100 eura mjesečno i traje deset mjeseci, a konačan broj stipendija bit će utvrđen naknadno, zajedno s rezultatima i ovisit će o broju i kvaliteti prijava. Kao i prošle godine, mjesto studiranja nije bitno, odnosno prijaviti se mogu svi koji studiraju u RH i izvan nje, bez obzira jesu li redovni ili izvanredni studenti - pojasnio je Gemeri.

Nakon što studenti pošalju svoja motivacijska pisma, Gemeri će s njima obaviti razgovor online i odlučiti tko će i koliko njih od iduće akademske godine dobivati stipendiju Gemericu.

- Sve što potencijalni stipendisti trebaju napraviti je poslati motivacijsko pismo na Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. i uvjeriti me da baš njima trebam dati stipendiju te zbog čega su posebni u odnosu na ostale kandidate, zašto studiraju to što su odabrali, koji su im ciljevi u životu i zbog čega vole život. Nakon odabira, prva stipendija se isplaćuje 1.listopada 2023. godine – naglasio je Gemeri.

Podsjetimo prošle je akademske godine Gemeri stipendirao dvoje studenata koji studiraju medicinu i psihologiju u Novom Sadu.

Pročitano 279 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Marija Molnar